Још један неуспешан покушај повратка - Надал одустао од Индијан Велса

Шпански тенисер Рафаел Надал одустао је од учешћа на мастерс турниру у Индијан Велсу.

Један од најбољих тенисера свих времена допутовао је у Сједињене Америчке Државе заједно са Новаком Ђоковићем, име му се појавило на жребу и требало је да у првом колу турнира у Индијан Велсу игра против Милоша Раонића, али је ипак одлучио да се повуче.

"Са великом тугом морам да се повучем са невероватног турнира у Индијан Велсу. Сви знају колико волим ово место и колико волим да играм овде. То је један од разлога због којег сам дошао врло рано у пустињу, да тренирам и да се спремим. Радио сам напорно, тренирао, тестирао сам своје могућности током недеље, али не осећам да сам спреман да играм на највишем нивоу на овако важном турниру. Није ово лака одлука, али не могу да заваравам ни себе ни хиљаде навијача. Сви ћете ми недостајати, а сигуран сам да ће турнир бити врло успешан", написао је Надал на Твитеру.

Жребом је било одређено да би Надал и Ђоковић могли да се сретну у полуфиналу мастерса на који се српски тенисер вратио након пет година, али сада је извесно да ће још неко време последњи њихов дуел остати онај из четвртфинала Ролан Гароса 2022. године.

Надалово место у главном жребу мастерса у Индијан Велсу заузео је Индијац Самит Нагал.

Повратак на терен више пута одлаган

Шпанац већ дуго мучи муку са повредама. Почетком 2024, после годину дана паузе, играо је на турниру у Бризбејну, где је у четвртфиналу поражен од Џордана Томпсона.

Потом је пропустио Аустралијан опен због нове повреде мишића. Најављивао је да ће се вратити на терен у Дохи, али ни за турнир у Катару није био довољно спреман. Истакао је тада да ће се концентрисати на наставак опоравка како би био спреман за Индијан Велс.

Надал је недавно рекао да још увек није одлучио да ли ће ове године завршити играчку каријеру. Признао је да не зна колико му је турнира преостали, али не крије да их нема много.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво