Читај ми!

Ђоковић после пет година поново на Индијан Велсу и у трци за 99. титулу у каријери

Први од девет турнира из мастерс серије почиње данас, а трајаће до 17. марта. Најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић последњи пут на Индијан Велсу играо је пре пет година и на предстојећем турниру покушаће да дође до 99. титуле у каријери.

Новак Ђоковић је једини тенисер који је освојио свих девет турнира из АТП мастерс серије. На осам од девет најмање по три пута је био најбољи.

Српски тенисер тренутно дели рекорд по броју титула у Калифорнији са Роџером Федерером - имају по пет, а на овогодишњем издању имаће прилике да постави ново достигнуће.

Поред броја титула, Ђоковић је власник и рекорда на турниру по броју узастопних победа, начинио их је 20 у периоду од 2014. до 2017. године.

Познато је да је српски ас једини играч који је икада освојио сва четири гренд слема најмање три пута, а уз то и има и 98 титула у каријери. На Индијан Велсу најбољи тенисер свих времена имаће прилику да дође до 99. трофеја.

Српски тенисери на Индијан Велсу, Ђоковићу Медведев потенцијални ривал у полуфиналу

Првог дана турнира у Индијан Велсу двојица српских представника покушаће да се домогну другог кола.

Душан Лајовић тренутно налази на 56. месту АТП листе, а очекује меч са 46. тенисером света, Финцем Емилом Русуворијем.

У једином досадашњем сусрету двојице тенисера који је одигран 2021. у Торонту, српски тенисер је победио након три сета.

На терен ће и Миомир Кецмановић, тренутно 47. играч света, ког очекује дуел са девет места слабије пласираним Италијаном Лоренцом Сонегом.

Два тенисера су се до сада састајала шест пута - последњи пут у Рио Де Жанеиру пре две године - и изједначени су по броју победа.

Новак Ђоковић је слободан у првом колу, а у другом очекује победника меча између Аустралијанца Александра Вукића и Шинтара Мочизукија.

Подсетимо, Ђоковић није играо такмичарски меч још од полуфинала Аустралијан опена у коме је поражен од Јаника Синера, каснијег победника на гренд слему у Мелбурну. 

У трећем колу могао би да уследи дуел са Томасом Мартином Ечеверијем, а онда и потенцијално са Игоом Амбером или Томијем Полом.

С друге стране жреба, Kарлос Алкараз би у другом колу могао на победника дуела између Ван Аша и Арналдија, док ће Јаник Синер стартовати против бољег из меча Гирон - Kокинакис.

Данила Медведева прво очекује сусрет са победником дуела Kоболија и Kарбаљес Баена, док ће Рафаел Надал у првом колу играти против Милоша Раонића, а уколико буде успешан, следи меч са Холгером Рунеом.

Потенцијална четвртфинала, када је реч о носиоцима: Ђоковић - Хуберт Хуркач, Данил Медведев - Холгер Руне, Андреј Рубљов - Јаник Синер, Kарлос Алкараз - Александер Зверев.

Ђоковићев потенцијални ривал у полуфиналу би био Данил Медведев.

У женској конкуренцији Србија неће имати представницу, јер је Александра Крунић у првом колу квалификација за главни жреб поражена од Саре Ерани.

Укупни наградни фонд мастерса у Индијан Велсу је 11.918.990 долара.

"Тениски рај" у Калифорнији

Отворено првенство Индијан Велса се одржава од 1976. године у истоименом малом калифорнијском граду. Турнир је као што је поменуто део АТП мастерс 1000 серије у мушкој конкуренцији, а у женској конкуренцији припада ВTA 1000 серији. Турнир се игра на тврдој подлози.

Тениска башта, односно врт у Индијан Велсу отворен је у марту 2000, а убрзо је то место постало познато широм света, често симболично названо "тениски рај".

Тениски врт у Индијан Велсу има други највећи тениски стадион на свету, Централни терен капацитета 16.100 места за гледаоце. Остали стадион примају знатно мањи број тениских љубитеља.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво