Синер: Ђоковић је посебна лига, почињем да схватам да сам победио у Мелбурну

Освајач Аустралијан опена Јаник Синер рекао је дан након финала у Мелбурну да је Новак Ђоковић посебна лига у односу на њега, али да је задовољан и једним гренд слем пехаром. Истакао је да тек данас почиње да схвата да је победио.

Синер: Ђоковић је посебна лига, почињем да схватам да сам победио у Мелбурну Синер: Ђоковић је посебна лига, почињем да схватам да сам победио у Мелбурну

Јаник Синер је у недељу први пут у каријери освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу победио Руса Данила Медведева. Италијан је претходно у полуфиналу надиграо и Новака Ђоковића, који је десет пута тријумфовао на Аустралијан опену.

"Јуче можда још нисам могао да верујем, али сада почињем да схватам да сам победио у Мелбурну. То је сјајан осећај. То је велико достигнуће за мене и мој тим, тако да сам заиста срећан што сам овде", рекао је Синер медијима у Краљевској ботаничкој башти у Мелбурну.

Италијански тенисер је истакао да је освајање титуле у Мелбурну у њему изазвало невероватна осећања, али да се већ данас враћа режиму "дан по дан".

Синер је одговорио на питање да ли је током финала помислио на то да је Новак Ђоковић десет пута освајао турнир у Мелбурну.

"Ђоковић је посебна лига у односу на мене, а ја сам изузетно срећан и са овим једним", нагласио је Синер.

Италијан је рекао да је пријатељ са шпанским тенисером Карлосом Алкаразом.

"Алкараз и ја смо велики ривали на терену, а пријатељи ван њега и тај однос помаже обојици да се даље развијамо. Поред нас има пуно младих играча који су веома конкурентни и биће веома занимљиво пратити смер у коме ће се тенис развијати", истакао је Синер.

Новак Ђоковић је јутрос започео 410. седмицу на врху АТП листе, чиме је за чак 100 недеља надмашио претходног рекордера Роџера Федерера.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво