Ђоковић и кад не игра исписује историју - започео 410. недељу на врху

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић започео је 410. седмицу на врху АТП листе, чиме је за чак 100 недеља надмашио претходног рекордера Роџера Федерера. Други српски тенисер Миомир Кецмановић напредовао је за чак 19 места.

Најбољи српски тенисер поражен је у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера, па је изгубио бодове у Мелбурну јер није успео да одбрани титулу од прошле године, али то није променило његову позицију на врху АТП листе.

Елиминација Шпанца Карлоса Алкараза у четвртфиналу обезбедила је Новаку да сачува прво место до 19. фебруара.

Освајач титуле у Мелбурну Јаник Синер сада је на четвртој позицији и приближио се Алкаразу и трећепласираном Данилу Медведеву, док је Андреј Рубљов на петој позицији.

Међу првих десет, највећи пад забележио је Стефанос Циципас, који је сада на 10. месту. У сам врх светског тениса вратио се Американац Тејлор Фриц.

Од осталих српских тенисера, Ласло Ђере је на 34. месту са 1.215 бодова, док је велики напредак од чак 19 места остварио Миомир Кецмановић и тренутно је 41. играча планете са 1.080 бодова.

Душан Лајовић је назадовао за два места и тренутно је 53. тенисер са 939 бодова, док је Хамад Међедовић на 105. позицији са 586 поена.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво