Читај ми!

Победа Даниловићеве и Међедовића, Србија је у четвртфиналу Јунајтед купа

Репрезентација Србије је победила Чешку са 2:1 и играће у четвртфиналу Јунајтед купа у Перту, пошто су Олга Даниловић и Хамад Међедовић у дублу мешовитих парова били бољи од Мирјам Колодејове и Петра Ноузе резултатом 2:1 у сетовима (4:6, 7:6, 10:8).

Након што је Маркета Вондрушова победила Олгу Даниловић, а Новак Ђоковић тријумфом над Јиржијем Лехечком изједначио на 1:1, Олга Даниловић и Хамад Међедовић су у дублу мешовитих парова савладали Мирјам Колодејову и Петра Ноузу, па се Србија као најбоља из групе Е пласирала у четвртфинале Јунајтед купа, где ће играти против домаћина Аустралије.

Уместо Новака Ђоковића, који је играо више од два сата како би савладао упорног Лехечку, партнер Олги Даниловић био je данас Хамад Међедовић. Оправдао је поверење селектора Виктора Троицког, мада је неколико пута у комуникацији са члановима тима признао колико му је необично када су на терену четири играча.

Чешки пар, добрано искуснији у дублу, много боље је отворио меч – дошли су до два брејка већ у прва три гема, сигурно сервирали и брзо стекли 5:1.

Требало је времена Даниловићевој и Међедовићу да се адаптирају, али су били све бољи како је време одмицало, па су успели прво да анулирају три брејк лопте у седмом гему и смање на 5:2, а потом и врате један брејк. Ипак, Ноуза је својим сервисима привео сет крају – 6:3.

Неупоредивно сигурније су сервирали Даниловићева и Међедовић у другом сету. Дуго није било брејка. Играло се гем за гем, све до 6:6 и тај-брејка у којем је српски пар био убедљив – 7:2 за 1:1 у сетовима.

Победника је одлучио супер тај-брејк, који се у дубловима на Јунајтед купу игра уместо трећег сета. Даниловићева и Међедовић су наставили у добром ритму с краја другог сета, Чеси су пружили јачи отпор, па је било неизвесно све до резултата 8:8, када је Србија зарадила прву меч-лопту, а Међедовић прецизним ас сервисом ставио тачку на дуел са Чешком.

Репрезентација Србије ће у четвртфинале Јунајтед купа као првопласирана из групе Е пошто је победила и Кину и Чешку. У среду од 10.00 противник ће јој бити Аустралија предвођена Алексом де Минором и Ајлом Томљановић.

Јунајтед куп – замена за АТП куп, наследник Хопман купа

Први Јунајтед куп одржан је пре годину дана, а у календару је заменио АТП куп који је игран од 2020. до 2022. године. Премијерно издање тог такмичења освојила је Србија.

Јунајтед куп по формату надметања мушко-женских тениских репрезентација наставља традицију Хопман купа, који је од 1989. до 2019. игран управо у Перту, мада је такмичење под тим именом, након три године паузе, поново одржано у јулу ове године у Ници.

Сваки дуел Јунајтед купа састоји се из два сингл меча (у мушкој и женској конкуренцији) и дубла мешовитих парова. Сви мечеви се играју на два добијена сета (трећи сет дубла је супер тај-брејк до 10), а победник је репрезентација која прва оствари две победе.

Након групне фазе такмичења, пласман у четвртфинале обезбедили су првопласирани из свих шест група, уз две најбоље другопласиране репрезентације. Домаћин полуфинала и финала биће Сиднеј.

Поред пехара и награда, тенисери и тенисерке ће на Јунајтед купу бити у прилици да освоје и до 500 АТП односно ВТА бодова.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара