Читај ми!

Ђоковић и Даниловићева бржи од Нове године - Србија савладала Кину на Јунајтед купу

Новак Ђоковић и Олга Даниловић су у дублу мешовитих парова савладали Џиџен Џанг и Ђивен Џенг 2:1 и донели Србији тријумф против Кине у првом колу Групе Е Јунајтед купа.

Мешовити пар Србије - Ђоковић и Даниловићева остварили су тријумф након сат и 27 минута игре, по сетовима 6:4, 1:6, 10:6.

Први сет припао је српском пару у коме је виђен један брејк у седмом гему за 4:3, што је Ђоковићу и Даниловићевој било довољно да без великих потешкоћа дођу до вођства у сетовима.

Занимљив развој догађаја десио се када је Србија при резултату 4:3 спасила три брејк лопте, а потом и стигла до петог гема у првом сету.

Кина је до изједначења стигла веома лако, Џанг и Џенг су направили два брејка и имали су велику предност од 4:0 коју српски мешовити дубл није успео да анулира.

Меч је на крају решен у супер тај-брејку који је припао Србији резултатом 10:6. Дуел је завршен тачно осам минута пре него што је Перт дочекао Нову годину.

Раније данас, Новак Ђоковић је победом над Џиџен Џангом донео први бод Србији, а Ђинвен Џенг је била боља од Олге Даниловић и изједначила на 1:1, пре него што је победник одлучен у дублу мешовитих парова.

Србија у групи са Кином и Чешком

Јунајтед куп у Аустралији почео је 29. децембра, а трајаће до седмог јануара. Србија је у групи са Чешком и Кином у Перту.

Пласман у четвртфинале обезбедиће првопласирани из свих шест група, уз две најбоље другопласиране репрезентације. Домаћин полуфинала и финала биће Сиднеј.

Србија има једану победу, као и Кина која је савладала Чешку. Да би Србија завршила на првом месту у групи и остварила пласман у четвртфинале потребно је да савлада Чешку 2. јануара.

Ђоковићев ривал ће бити Јиржи Лехечка, 31. тенисер света, против којег такође никада није играо, док ће ривалка Олге Даниловић бити Маркета Вондрушова - актуелна шампионка Вимблдона.

Уз Новака Ђоковића и Олгу Даниловић, у српској селекцији су још Хамад Међедовић, Никола Ћаћић, Наталија Стевановић и Дејана Радановић.

Јунајтед куп - замена за АТП куп, наследник Хопман купа

Први Јунајтед куп одржан је пре годину дана, а у календару је заменио АТП куп који је игран од 2020. до 2022. године. Премијерно издање тог такмичења освојила је Србија.

Јунајтед куп по формату надметања мушко-женских тениских репрезентација наставља традицију Хопман купа, који је од 1989. до 2019. игран управо у Перту, мада је такмичење под тим именом, након три године паузе, поново одржано у јулу ове године у Ници.

Поред пехара и награда, тенисери и тенисерке ће на Јунајтед купу бити у прилици да освоје и до 500 АТП односно ВТА бодова.

Јунајтед куп, група Е:
1. Кина 1-1  мечеви 4-2  сетови 9-6  гемови 70-51
2. Србија 1-0  мечеви 2-1  сетови 4-3  гемови 26-27
3. Чешка 0-1  мечеви 0-3  сетови 2-6  гемови 25-43

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара