Читај ми!

Алкараз: Читаво тело почело да отказује, осећао бих кривицу да сам предао

Шпански тенисер Карлос Алкараз рекао је на конференцији за медије после пораза од Новака Ђоковића у полуфиналу Ролан Гароса да би осећао кривицу да је предао меч. 

Ђоковић је победио 3:1 (6:4, 5:7, 6:1, 6:1), али Алкараз је због повреде практично престајао последња два сета. 

"Било ми је врло тешко, разочарао сам самог себе. Ушао сам у меч са физичким потешкоћама, али овакве ствари се дешавају и мораћу да живим са њима. Осећао бих кривицу да сам предао меч, то би ми тешко пало. У трећем сету нисам размишљао, али у четвртом сам схватио да имам један процент шансе да се вратим. Само сам наставио да играм, у мом мозгу није било баш забавно тада. Било ми је тешко, никад нисам осетио нешто овако", рекао је Алкараз.

Шпанац је покушао детаљније да објасни шта се тачно десило.

"Други осећај је био је веома интезиван, почела је прво да ме боли део ноге, а онда и читава нога. Мислио сам да имам шансе, али моје тело је почео читаво да отказује и то је било то", додао је Шпанац.

Истакао је Шпанац да ипак мора да научи нешто из свега овога, како му се то не би поновило у будућности.

"Морате да научите из оваквих мечева, научио сам лекцију, да ми се не дешава више ово. То је нешто са чиме морам да се суочим, сад имам више искуства у предстојећим месецима. Боли, нисам хтео да завршим овакав начин. Играти против Новака на овом нивоу, у полуфиналу гренд слема, велико је искуство за будућност", подвукао је још увек светски број један.

Осврнуо се и на Ђоковића. Алкараз тврди да не постоји тенисер на свету који улази без тензије у меч са Ђоковићем.

"Онај ко каже да улази без нервозе против Новака, тај лаже. Истина је, следећи пут се надам да ће меч са Новаком бити нешто другачији, али сад је тако". На крају су Алкараза новинари питали да прокоментарише детаљ кад је Србин између другог и трећег сета отишао до тоалета. "Био је много пута у тој ситуацији, много више него ја. Зна да се носи у овим ситуацијама. Не могу рећи да сам због тога зарадио повреду, он је сигурно имао разлога да оде до тоалета и нећу ништа више рећи о тој ситуацији", закључио је Алкараз. 

среда, 04. октобар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"