Конорс: Ђоковић је као Мохамед Али, Вејн Грецки, Пит Роуз...

Легендарни амерички тенисер Џими Конорс изјавио да је Србин Новак Ђоковић један од најбољих спортиста света свих времена. Истакао је са се најбољи тенисер Србије и света не плаши својих противника и упоредио га са већ легендарним личностима које су обележиле спорт.

Конорс држи прво место на листи по броју освојених титула - 109. Роџер Федерер је други са 103, док је Иван Лендл трећи са 94. Ђоковић је четврти са 93 освојена трофеја.

Конорс је истакао да се Ђоковић не плаши својих противника.

"Ђоковић се не плаши да изађе и игра, своју игру. Победио или изгубио. Не плаши се да било коме стане на црту. Зна добро да на својим леђима има исцртану мету. Чак и више сада", рекао је легендарни амерички тенисер у свом подкасту "Адвентиџ Конорс", преноси "Спортскеда".

Конорс се потом осврнуо на ривалство Ђоковића, Надала и Федерера.

"Ривалства између Ђоковића, Федерера и Надала су тако велика. Тенис зато све више привлачи људи, јер гледају узбудљиве мечеве. То је и њима помогло да пронађу разлоге да копају дубље у себи и нађу мотива и снаге да избију на врх. Тако је Ђоковић, као сваки велики спортиста пронашао нешто у себи што га гура до крајњих граница", истакао је Конорс.

Он је Ђоковића упоредио са најбољим америчким спортистима.

"Сваког дана налази разлоге да буде бољи. То исто је покретало Џоа Монтану, Вејна Грецкија, Пита Роуза и Мухамеда Алија. Они увек пронађу нешто у себи како би наставили да дају све од себе што их гурне на врх", рекао је славни амерички тенисер.

Конорс је истакао да је одушевљен како Ђоковић излази на крај са млађим тенисерима.

"Не плаши се да игра против свих тих млађих, који су имали неке стварно добре турнире. Њега то не плаши. Игра своју игру, не боји се да миксује ствари. Да нападне лопту рано, да је удари и двадесет пута у поену. Не боји се да тражи пут ка победи. И да знате, много ми се то допада", додао је Американац.

Он је подсетио да је прошле године подржао Ђоковића, који је био депортован из Аустралије.

"Ђоковић се заузео за своја уверења, исправна или погрешна. Заузео се за своја уверења и био је спреман да се држи тога без обзира на цену. Чак до тачке да га елиминишу из тениса, то је брутална истрајност", закључио је Конорс.

Ђоковић ће у понедељак започети 375. недељу на челу АТП листе.

четвртак, 08. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено