Читај ми!

Новак одличан, али Зверев несаломив - Немац у финалу Завршног турнира у Торину

Александер Зверев савладао је Новака Ђоковића са 2:1 (7:6, 4:6, 6:3) и заслужио своје место у финалу Завршног АТП турнира у Торину. Велика борба у три неизвесна сета припала је Немцу, који ће се са трофеј борити против Данила Медведева.

Још један фантастичан меч одиграли су Новак Ђоковић и Александер Зверев, а после рововске борбе и дуга три сета Немац је имао више снаге и концентрације и пласирао се у финале турнира у Торину.

Зверев је одиграо фантастичан меч и заслужено савладао најбољег тенисера на свету, који је имао своје прилике да коначан исход пребаци на своју воденицу.

Немац се одлично кретао, још боље сервирао и био чврст у дефанзиви, а највећу предност стекао је у дужим разменама, које би требало да буду предност српског тенисера.

Први сет решен је после тај-брејка, пошто ниједан тенисер није успео да направи брејк. У одлучујућем, 13. гему Звезрев је имао више концентрације и добија тај део игре 7:4.

Неизвесна борба наставила се и у другом сету. У првих осам гемова није било брејкова, а онда Ђоковић одузима сервис противнику, па користи тек пету сет лопту за изједначење у сетовима - 6:4.

Један брејк био је довољан Немцу у трећем сету да обезбеди пласман у финале, на направио га је у четвртом гему.

Имао је Новак прилику да се врати у меч, али је Зверев у кључним тренуцима фантастично сервирао, одбио све нападе српског тенисера и освојио трећи сет 6:3.

Зверев је четврти пут савладао Ђоковића у 11. међусобном дуелу, а меч у Торину трајао је два и по сата.

Новак је тако пропустио прилику да се бори за седму титулу на Завршним АТП турнирима. Зверев ће се борити за своју другу, а противник ће му бити Данил Медведев, који је са 2:0 у првом полуфиналу савладао Каспера Руда. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво