Читај ми!

Новак за РТС: Изазовна олимпијска година, играње у Београду јединствен осећај

У Београду је у недељу почео турнир из серије АТП 250, а Новак Ђоковић је први носилац. Најбољи светски тенисер каже да ће му турнир у његовом граду послужити за рад на неким сегментима игре како би засијао на Ролан Гаросу за две недеље.

Новак још једном играпред домаћом публиком у Београду, а најбољи тенисер света сматра да су турнири у нашој земљи кључни за будућност српског тениса.

"Поносан сам и захвалан, пре свега свом млађем брату Ђорђу и читавом тиму и организацији. Организовали смо челенџер, АТП турнир за мушкарце, прошле седмице и ВТА турнир и сада овај турнир. Имаћемо још један челинџер за девојке, за неколико месеци. За наредну годину планирамо још турнира. Заједно са Тениским савезом Србије потрудићемо се да помогнемо на било који начин, да доведемо што више професионалних турнира. То је кључни елемент за светлу будућност тениса у Србији", рекао је Новак за РТС.

Новак истиче да увек воли да игра код куће.

"Изузетно сам срећан што могу да играм код куће. Нажалост, пре месец дана на Србија опену није било публике. Добили смо неке назнаке да ћемо од среде добити дозволу да повећамо број људи на трибинама. Ми смо спремни, желимо да играмо пред домаћом публиком."

Турнир у Београду је и генерална проба за наступ на Ролан Гаросу, који почиње наредне седмице.

"Није уобичајено за мене да играм у недељи пред гренд слем. Али, у Паризу смо поново затворени у том неком мехуру, без могућности да се изађе напоље, а овде сам више са својом децом, својом женом, својом фамилијом и имам могућност да будем слободнији и да се напуним енергијом за Париз."

Ова такмичарска година је посебна, пошто поред свих турнира Новак учествује и на Олимпијским играма у Токију. 

"Година је изазовна. Олимпијска година је увек некако другачија, зато што се Олимпијада увуче у ионако згуснут распоред. Али Игре су највећа спортска смотра и највеће задовољство је бити представник своје земље на највећем догађају у историји спорта. Дефинитивно планирам да идем у Токио, имам висдоке амбиције, то није тајна."

Ђоковић каже да је почео да бира турнире на којима ће да игра, како би што више времена проводио са својом породицом.

"Селектујем турнире на којима желим да играм, дошао сам у тај део каријере где имам могућност да бирам. Желим да се уравнотежим професионално и приватно, да мало више квалитетног времена проведем са фамилијом и да радим неке ствари за које никада нисам имао времена Гренд слемови су највећи приоритет, уз Олимпијске игре, као и екипна такмичења која имамо са репрезентацијом."

Новак жели тријумф у Београду, али признаје да је мислима већ делимично у Паризу.

"Већ сам делом мислима у Паризу. Ролан Гарос је приоритет на овој подлози. У Паризу би требало да буде врхунац форме и да се осећам онако како желим. Али, желим и да освојим овај турнир код куће, без дилеме. Надам се да ћу имати прилике да играм пред домаћом публиком, макар последњих пар дана турнира."

Најбољи светски тенисер свестан је да против њега сви дају максимум и каже да је за њега посебан осећај кад игра у Београду. 

"Очекујем да сви дају максимум када играју против мене. Сви имају посебан мотив да ме победе, нарочито овде у Србији. Али, ја се на терену у Београду осећам некако јединствено. То је осећај који је незамењив и јако редак за мене. Постоји неколико места која могу можда да се пореде, као што је Рим или Кина, али када играм у Београду или Србији то је уникатно искуство. Потрудићу се да догурам што даље, да се борим за трофеј. Због тога сам овде", закључио је Новак.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво