Савршена сезона је сада реалнија опција – може ли Новак да је заврши без пораза?

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је титулу на Синсинати мастерсу, чиме је на најбољи начин обележио повратак такмичарског тениса после шестомесечне паузе због пандемије коронавируса. Ђоковић је у финалу Синсинатија, који је због новонастале ситуације ове године пребачен у Њујорк, савладао Канађанина Милоша Раонића са 1:6, 6:3, 6:4.

Новак је преживео напорну и турбулентну недељу у којој се, осим са ривалима, борио и са повредом врата и стомачним проблемима, али је доказао да му и даље нема равног.

У полуфиналу је савладао Роберта Баутисту Агута после преокрета и борбе од округло три сата, да би мање од 24 сата касније био бољи и од Раонића, за свој 35. пехар са турнира из серије 1.000.

Тиме се изједначио са досадашњим рекордером Рафаелом Надалом, остваривши 26. узастопни тријумф, а 23. од почетка сезоне, пошто је прошлу завршио са три тријумфа у Дејвис купу.

Постао је први човек који је најмање по два пута освоји све мастерсе, остварио је и други најбољи старт сезоне у историји "белог спорта", након оног чувеног из 2011. године, али и доказао да је можда и способан да учини нешто што нико до сада није – да заокружи савршену сезону и заврши је без пораза.

Наравно, ова је много другачија него претходне, али би и у том случају успех био спектакуларан.

Није деловало превише реално када смо о могућности да сезону заврши без пораза писали почетком марта, упркос и његовим полушаљивим речима да му је то један од циљева, не слутећи да ће нас снаћи све што јесте током пролећа.

"Да, то ми је циљ. Шалим се... У ствари, не шалим се", одговорио је Новак Ђоковић непосредно после титуле на АТП турниру у Дубаију на питање новинара да ли му је један од циљева да сезону заврши без пораза.

До сада је пехаре дизао на АТП купу, Аустралијан опену, Дубаију и Синсинати мастерсу, а прилику да серију продужи имаће већ од понедељка, када стартује Ју-Ес опен.

Ђоковић ће бити једини члан "велике тројке" на овом гренд слему, пошто га прескачу Роџер Федерер због повреде, односно Рафаел Надал који не жели превише да ризикује. Жребом је одлучено да ће му највећи ривали до финала били Стефанос Циципас и Александер Зверев, док су Доминик Тим и Данил Медведев у другој половини костура.

Први рекет света је уједно и први носилац на Флешинг Медоузу, квота да ће освојити трећу титулу на Ју-Ес опену је 1.85, а уколико у томе успе, биће на добром путу да се златним словима упише у књиге рекорда.

План је да на европском тлу наступи на мастерсу у Риму, пре покушаја да се други пут домогне и Купа мускетара, пехара намењеном победнику Ролан Гароса.

После тога остаје му још само Завршни турнир у Лондону, последње издање у том граду. Новак га је до сада освајао пет пута и опет ће бити највећи фаворит – немогућа мисија се сада не чини баш тако немогућом.

Никола Ђукић (NikolaDjukic43)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво