Рукометаши Војводине 11. годину заредом прваци Србије

Рукометаши Војводине победили су у Шапцу Металопластику резултатом 29:27 и укупним тријумфом од 2:0 у финалној серији одбранили титулу шампиона Србије.

Рукометаши Војводине 11. годину заредом прваци Србије Рукометаши Војводине 11. годину заредом прваци Србије

Рукометаши Војводине су 11. годину заредом шампиони Србије. Екипа селектора националног тима Бориса Ројевића још једном је одбранила титулу и потврдила да у српском рукомету нема премца.

Остали су Новосађани ове сезоне без пехара у националном Купу, пошто их је у финалу победио Партизан, али су без пораза у плеј-офу освојили Супер рукометну лигу Србије.

После убедљивих 38:23 у првом мечу на Сланој бари, тим Владана Матића пружио је на домаћем терену много јачи отпор.

Након првих 30 минута било је нерешено (14:14), а почетком другог полувремена Металопластика је стекла пет голова предности.

Ипак, квалитет Војводине је дошао до изражаја, па су гости пред 2.000 гледалаца у Шапцу направили преокрет и завршили посао са 2:0 у финалној серији.

Најзаслужнији за тријумф Новосађана је Петар Ђорђић који је постигао 10 голова из 14 покушаја. Седам пута је мрежу затресао репрезентативац Србије Вукашин Воркапић, док је Немања Ратковић четири пута био стрелац. Искусни Борис Пуховски је постигао три гола.

Међу играчима Металопластике истакао се Војислав Брајовић са осам постигнутих голова, колико је дао и Матеја Додић - све са линије седам метара. Милан Јовановић је постигао четири поготка, а по два Милан Дакић, Урош Симић и Урош Павловић.

Треће место у Супер рукометној лиги Србије освојили су рукометаши Партизна, пошто су савладали Динамо из Панчева.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије