Читај ми!

Брегар и Рисовић: Идемо у Бугарску по победу

Женска рукометна репрезентација Србије припрема се у Пироту за последњи циклус квалификација за Европско првенство и утакмице са Бугарском и Турском.

Дуел са Бугаркама игра се у среду од 16 часова у Шумену, а потом следи дуел са Туркињама у недељу од 18 сати у Зрењанину. Србија је тренутно на трећој позицији у групи 6 са три бода, два мање од Турске.

Црна Гора има максималних осам и већ је обезбедила пласман, док је Бугарска без бодова.

"Добро смо тренирали, данас су све играчице биле на располагању, стигле су нам и девојке које играју у иностранству. Види се напредак, добар рад у клубовима и индивидуално. Одрадили смо добру припрему и идемо у Бугарску са циљем да остваримо победу”, истакао је селектгор Урош Брегар за сајт РСС.

На старту квалификација, Србија је у Зрењанину савладала Бугарке са 40:16, али капитен Јована Рисовић сматра да ће меч у Шумену бити већи изазов, упркос томе што се императив победе не доводи у питање.

"Меч у Бугарској сигурно неће бити лаган као у Зрењанину. Одлучујућа ствар ће бити свакако наш приступ, морамо добро да отворимо меч да бисмо контролисале игру све време. Од старта морамо да играмо чврсто у одбрани да бисмо створиле добре услове за голове из транзиција и контри. Надам се да ће нам тај меч донети самопоуздање и бити добра увертира за Турску”, рекла је Рисовић.

Европски шампионат одржава се у Аустрији, Мађарској и Швајцарској од 28. новембра до 15. децембра. Пласман на финални турнир обезбедиће по две најбоље пласиране селекције из сваке од осам група, плус четири најбоље трећепласиране селекције.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара