Читај ми!

Хансеонов опоравак иде у добром правцу, ван терена до краја сезоне

Данска рукометна звезда Микел Хансен наставио је са тренинзима након што је престао са играњем у фебруару услед повећаног стреса, преноси Рукометни клуб Олборг.

Дански репрезентативац Микел Хансен се након Светског првенства у рукомету, на коме је његов тим освојио златну медаљу, јавио клубу са симптомима стреса након чега му је прописана пауза и одсуство на неодређено време.

"После консултација са стручњацима са којима је Микел Хансен сарађивао протеклих месеци, одлучено је да у наредном периоду наш рукометаш мирно почне рехабилитацију појединачно, а касније и заједно са саиграчима. За Микела је неопходно да то буде постепен повратак тренинзима. Ове сезоне рукометаш неће играти мечеве", наводи се у саопштењу Олборга.

Хансен се прошле године вратио у родну Данску из Пари Сен Жермена, пошто је 10 година провео у француском клубу.

"Прошао сам кроз тежак психички период током којег сам, на срећу, имао велику подршку породице, пријатеља, стручњака и клуба. Сада сам на месту где поново имам енергију и могу да се фокусирам на повратак спорту који волим", каже Микел Хансен

У пролеће 2022. године, Микел Хансен је имао крвни угрушак у плућима који је настао као последица операције на колену рукометаша, а стручњаци сматрају да је то, између осталих један од узрока за лоше Хансеново здравствено стање.

Најава повратка Микела Хансена обрадовала је и челнике Данског рукометног савеза, али и спортског директора Мортена Хенриксена који наглашава да је Хансенов повратак тренингу велика вест за рукометни свет.

"Задовољни смо што ћемо видети нашег фантастичног Микела Хансена на тренингу са лоптом у руци", истиче Хенриксен.

Микел Хансен је забележио 30 утакмица и 169 голова за Олборг који је лигашки део сезоне завршио на првом месту у Групи 1 Прве лиге Данске у рукомету, а у плеј-оф фази играће први од два меча против Френдерисије 21. маја.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво