Читај ми!

Микел Хансен због стреса ван терена на неодређено време

Рукометаш Олборга и дански репрезентативац Микел Хансен одсуствоваће неодређено време са терена због стреса, саопштио је његов клуб.

"Хансен нас је после консултација са породицом и лекарима обавестио да је болестан са симптомима стреса. То је тешка реакција на стрес који је преживео током прошле године", наведено је у саопштењу Олборга.

Хансен (35) се прошле године вратио у Данску из Пари Сен Жермена, пошто је 10 година провео у француском клубу.

"Била је то напорна година за Микела. Током пролећа је боловао од флебитиса у комбинацији са плућном емболијом. Потом се преселио са породицом у Данску после 10 успешних година у иностранству. Он је током јесени био у центру пажње јавности, а потом је играо на јануарском Светском првенству", рекао је директор Олборга Јан Ларсен.

Истакао је да једва чека да се Хансен врати на терен, али да је најважније да брине о себи.

"Микел ће добити стручну подршку, као и време које му је потребно да се опорави и врати на терен. Желимо да што пре заигра, али је тренутно најважније да брине о себи и својој породици", додао је Ларсен.

Олборг ће сутра на свом терену дочекати Пик Сегед у мечу 11. кола Групе Б Лиге шампиона. Дански клуб се тренутно налази на шестом месту на табели са седам бодова.

Микел Хансен одавно је ушао у историју рукомета као један од најбољих играча, ако не и најбољи икада. Играо је за репрезентацију Данске, која је пре неколико недеља освојила златну медаљу на Светском првенству, пошто је у финалу победила Француску 34:29.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво