Рукометни савез Србије жели ”вајлд кард” за СП 2021. године

Рукометни савез Србије аплицирао је за специјалну позивницу Међународне рукометне федерације (ИХФ) за наредно Светско првенство, које ће се јануара 2021. године одржати у Египту.

Одлуком Европске рукометне федерације (ЕХФ) да се због пандемије коронавируса не одржи бараж за СП 2021, односно да директан пласман у Египат остваре селекције које су биле боље пласиране на претходном Европском првенству 2020. у Норвешкој, Аустрији и Шведској, рукометаши Србије остали су без шансе да се на терену у двомечу са селекцијом Словеније изборе за континуитет учествовања на великим такмичењима.

"РСС је спреман играчки, финансијски и организационо да искористи прилику која би му се указала, уз подсећање да је мушка репрезентација Србије од 2009. године учествовала на 10 од 12 европских и светских првенстава", наводи се на сајту РСС.

Светско првенство 2021. у Египту ће први пут бити организовано у формату са 32 репрезентације од којих је 28 већ познато.

ИХФ ће доделити две "специјалне позивнице", док ће преостала два учесника доћи са квалификација Северне и Централне Америке.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара