Свечано отворено Европско првенство у боксу у Београду, Србија стартовала победом

Свечаном церемонијом отварања у Дворани "Александар Николић" званично је почело Европско првенство у боксу у Београду. Прву победу за Србију извојевао је Стефан Цамовић.

Свечано отворено Европско првенство у боксу у Београду, Србија стартовала победом Свечано отворено Европско првенство у боксу у Београду, Србија стартовала победом

Племенита вештина је поново у пуном сјају на месту где је пре 51 године започела да пише историју на овим просторима. Хала "Александар Николић" је поново епицентар европског бокса.

Само седам дана након отварања легендарне дворане, у Београду је 1973. одржано Европско првенство у боксу за мушкарце. Сада се под њеним сводовима први пут у историји бокса истовремено одржава шампионат Европе за сениорке и сениоре.

Увертира за спектакуларну церемонију отварања шампионата Европе било је 19 борби у два ринга, међу којима је била и борба српског репрезентативца Стефана Цамовића против представника Азербејџана Тајфура Алијева.

Млади српски ас у категорији до 60 килограма бриљирао је и забележио прву победу Србије резултатом 4:1.

Другог дана такмичења у ринг ће изаћи поново Цамовић и борити се против Француза Лоунеса Хармауиа, док ће први меч у Београду имати и српски репрезентативац Алмир Мемић против Израелца Арнона Јохонатана.

Свечаној церемонији отварања присуствовали су министар спорта Републике Србије Зоран Гајић, градоначелник Београда Александар Шапић, председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин и председник Европске боксерске федерације (ЕУБЦ) Јоанис Филипатос.

Од 18. до 28. априла 2024. своју шансу за медаљу у ринговима под сводовима легендарне спортске дворане траже 337 боксерки и боксера из 34 земље света.

Београд је домаћин историјског шампионата Европе, 45. по реду за мушкарце и 14. за жене, на којем ће освајачима медаља бити подељен наградни фонд  у износу од милион долара по први пут у историји првенстава.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво