Укинута суспензија Веслачком савезу и веслачима, могу да се такмиче у Паризу

Светска веслачка федерација укинула је суспензију Веслачком савезу Србије, пошто су измирена сва дуговања у вези са Светским првенством, које је у септембру прошле године одржано у Београду, саопштио је ВСС.

Светска веслачка федерација саопштила је првог јануара да српски веслачи неће моћи да се такмиче на међународним такмичењима укључујући и Олимпијске игре, због неисплаћених дуговања ВСС тој организацији, али је тај проблем сада решен.

"Захваљујући разумевању одговорних људи у Србији суспензија наших спортиста, представника и Савеза аутоматски је укинута", рекао је председник Извршног одбора Всс Душан Ковачевић.

"Као што је Всс најавио одмах по објављивању вести о суспензији наше кровне веслачке организације 22. јануара, у непрекидној комуникацији и по договору са ФИСА, а измиривањем преосталих новчаних потраживања везаних са Сп које је у септембру одржано у Београду, престали су разлози због којих је Всс привремено суспендован, па је објавом на званичном сајту ФИСА само потврђена одлука о укидању суспензије", наводи се на званичном сајту ВСС.

ВСС је саопштио да је одлуку о укидању суспензије јуче донео Извршни комитет ФИСА.

"ВСС је поново пуноправни члан ове организације, односно поново може да учествује на свим такмичењима у светским веслачким дисциплинама, олимпијским и параолимпијским квалификацијама, као и на Олимпијским и Параолимпијским играма, односно да учествује и управља веслачким спортом у Србији и иностранству", саопштено је из ВСС.

Да обавезе нису измирене, Србија не би могла да пошаље веслаче у Париз.

"Министарство спорта је, на челу са министром Зораном Гајићем, прихватило обавезу према ФИСА, па су новчана потраживања потпуно измирена, а самим тим је и престао разлог због којег је Савез суспендован. Захваљујемо се и председнику Александру Вучићу што је и на овај начин подржао наш 'мали' спорт, као и премијерки Ани Брнабић, која је била председница Организационог одбора СП у Београду", истиче се у саопштењу ВСС.

Председник ИО ВСС поновио је разлоге због којих је дошло до привремене суспензије.

"СП за сениоре било је и изборно за Олимпијске игре у Паризу. То је једно од најкомплекснијих такмичења у нашем спорту, организација је добила највише оцене. Веслачки савез Србије је са пола буџета предвиђеног 2019. године и уз већу инфлацију него што је било очекивано успео да организује највеће светско такмичење, али нажалост, остао је мањи део обавеза према Светској веслачкој федерацији, због којих је и дошло до кашњења и привремене суспензије", рекао је Ковачевић.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије