Јелена Јанићијевић о неправедном поразу, судије "вукле" за ривалку

Најбоља српска боксерка Јелена Јанићијевић изјавила је да пораз у осмини финала Светског првенства у Њу Делхију од Узбекистанке Кадичабону Абдулајеве не доживљава као неуспех јер зна да је била боља, али да на судије не може да утиче.

Јанићијевићева тврди да је ривалка имала протекцију код судија.

"То се види и на мом лицу јер осећам и знам да сам била боља. По мишљењу мог стручног тима победила сам у све три рунде, а судије су сва три пута дале предност мојој противници, чак су у трећој рунди мени 'бројали', а она је била у нокдауну. Од пет судија четири су биле из земаља које су суседи са Узбекистаном", рекла је Јанићијевић Танјугу.

Прва Српкиња са медаљом на великим такмичењима, бронзом прошле године на Европском првенству, истакла је и да су услови у Индији јако лоши.

"Прво ћу да се истуширам чим се вратим у хотел, наставићу да једем здраво јер је храна у Индији за нас Европљане, па не могу да нађем политички коректну реч, одвратна. Не могу да једем ништа сем пиринча и суве рибе, никад лакше нисам одржавала килажу. Није прилагођена нашем стомаку и сви чланови тима су у неком тренутку имали неку врсту болести", истакла је Јанићијевић.

Такође, јако су тешки услови за тренирање, нисмо имали салу за тренинг у хотелу, најближа је удаљена 10 километара до које смо морали сами са идемо таксијем, додала је српска боксерка.

"Оно што бих прво волела да урадим кад дођем у Београд је да разговарам са нашим међународним судијама које су овде (Јована Угреновић и Марија Петковић, прим. аут), да дођу на спаринг тренинге и објасне ми шта је поен, а шта не, јер ја то очигледно не знам, па да тренирам за будућа међународна такмичења", закључила је Јанићијевић.

петак, 02. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено