Ковачевић: Као европски шампиони требало би да имамо најбоље услове

Још једне Олимпијске игре ће протећи без српских одбојкаша. Као и пре четири године, одбојкашка репрезентација Србије није успела да избори место за себе у Токију. У мечу са Бугарском у Берлину, у којем је изабраницима Слободана Ковача била потребна победа од 3:1 или 3:0, доживели су пораз од 3:2.

Оног тренутка када су Бугари повели са 2:1 у сетовима, било је јасно да Србија неће учествовати на Олимпијским играма у Токију. Тај резулатат омогућио је противнику пласман у полуфинале, а наша селекција је елиминисана.

После вођства Бугарске са измењеним поставама, Србија је добила четври сет, али је изгубила тај-брејк са 15:13 и утакмицу са 3:2.

"Ми у одређеним ситуацијама нисмо имали солуција. Нажалост, нисмо могли да упаримо све наше играче и да будемо фит и то се осетило на данашњој утакмици", рекао је селектор Србије Слободан Ковач после меча.

Урош Ковачевић и Атанасијевић играли су са повредама, а Ковач уопште није могао да рачуна на Ивовића.

"Треба пружити руку Бугарима, који су данас сигурно били бољи готово у свим елементима. Превасходно на сервису и у пријему сервиса. Да ли смо ми нешто могли боље, сигурно да јесмо. Да ли смо дали максимум, сигуран сам да јесмо", додао је Никола Петрић.

Урош Ковачевић није крио незадовољство третманом наше селекције у Берлину: "Ми смо играли сваки дан у два. Немачка репрезентација или ко год је организовао овај турнир нас су ставили да играмо сваки пут у два. Зашто? Ми као европски шампиони требало би да имамо најбоље услове. Они су нас тако ставили да немамо ниједан тренинг. Ниједном нисмо могли да ручамо пред утакмицу."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво