Одбојкаши Србије без пласмана на Олимпијске игре

Одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре пошто је у Берлину поражена од Бугарске са 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13).

Најбољи одбојкаши Србије нису успели да се пласирају на Олимпијске игре у Токију пошто су у трећем колу Б групе квалификационог турнира изгубили од Бугарске са 3:2.

Србија је на тај начин са скором 1-2 завршила такмичење у групи.

Изабраницима Слободана Ковача био је неопходан тријумф од 3:0 или 3:1 за сигуран пласман у полуфинале, али Бугари су били јачи, повели са 2:1, осигурали себи место у полуфиналу, а потом остатак меча, баш као и Србија, одиграли са резервном поставом.

Два освојена сета репрезентацији Бугарске била су довољна да обезбеди пласман међу четири најбоље екипе на турниру.

У одлучујућем делу утакмице Србија је повела с три поена разлике, али су Бугари стигли до новог изједначења. Уследила је неизвесна завшница, а онда и преокрет Бугарске.

Из групе Б пласман у полуфинале сем Бугара изборили су Французи, док су међу четири најбоља из А групе Словенија и Немачка.

Само победник турнира избориће пласман на Олимпијске игре у Токију.

Ток меча:

16.55 – Крај меча, Србија је изгубила и пети сет резултатом 15:13 и завршила учешће у квалификационом турниру за Токио.

16.50 – Драма и петом сету, Србија је дуго водила, али је Бугарска изједначила у финишу – 11:11.

16:36 – Србија осваја четврти сет резултатом 25:20.

Селектор Бугара изменио је поставу у овом сету па су наши момци лако дошли до тријумфа у четвром сету. Победник овог дуела биће познат после петог сета...

16.22 – Опао је ритам меча у Берлину – 11:11 у четвртом сету.

16.08 – Бугарска је освојила трећи сет резултатом 25:22 и обезбедила пласман у полуфинале. Одбојкашима Србије, осим победе, сада је неопходан тријимф Низоземске над Француском.

Изабраници Бобе Ковача изгубили су "дах" у завршници сета (19:19), када је селекција Бугарске успела да се одлепи на два разлике и да рутински сачува предност до краја сета.

16.04 – Селектор Ковач принуђен да затражи тајм-аут, Бугарска "бежи" на плус два – 21:19.

16.01 – Велика борба у Берлину за сваки поен – 19:19.

15.43 – Страшан почетак трећег сета, Србија води са 6:2.

15.33 – Србија добија други сет 26:24.

Изузетно неизвестан меч играју две селекције, а Србија за длаку излази као победник из дуела у финишу другог сета. Бугари боље сервирају, али је у другом делу игре прорадио српски блок, а побољшана је и игра у одбрани.

15.20 – Улазимо у неизвесну завршницу другог сета – 16:16.

15.11 – Добар почетак другог сета, Србија води са 8:6.

15.01 – Бугарска осваја први сет са 25:21.

Боља игра бугарских одбојкаша у првом делу игре. Бугарска је имала и пет поена предности (19:14), што су успели да сачувају до краја првог сета.

14.49 – Добар период игре бугарских одбојкаша, који стижу до четири поена предности – 18:14.

14.42 – После изједначеног почетка меча, Бугарска осваја три узастопна поена и бежи на 11:9. Тајм-аут тражи Слободан Ковач.

14.30 – Почео је меч.

14.28 – Србија утакмицу почиње у следећем саставу: Урош Ковачевић (примач сервиса), Немања Петрић (примач сервиса, капитен), Никола Јововић (техничар), Александар Атанасијевић (коректор), Марко Подрашчанин (средњи блокер), Срећко Лисинац (средњи блокер), Невен Мајсторовић (либеро).

14.25 – Интонирају се химне две државе у хали "Макс Шмелинг" у Берлину. Ускоро ће почети меч.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво