Рудиша срушио сопствени рекорд

Давид Рудиша из Кеније, обарањем првог светског рекорда на Играма у Лондону, још једном је потврдио да је неприкосновен у трци на 800 метара. Феноменални Рудиша два круга је истрчао за 1:40:91, скоро секунду брже од свог досадашњег најбољег времена у овој дисциплини.

Први светски рекорд у атлетици оборио је Кенијац Давид Рудиша у финалу трке на 800 метара. Рудиша је два круга истрчао у времену 1:40:91.

Светски првак је и пре саме трке најављивао обарање сопственог светског рекорда, а да ће у томе иуспети било је евидентно већ након првих 400 метара, када је пролазно време лидера трке најављивало врхунски резултат.

Друго место, и сребрна медаља, припала је ателтичару из Боцване Најџелу Амосу, док бронза одлази такође у Кенију, у руке Тимотија Китума.

Занимљиво, рекорд на 800 метара важи за један од најтежих за обарање у атлетици, с обзиром да су га од 1979. године само тројица атлетичара обарала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво