Амбасада: Нема повређених и ухапшених држављана Србије у тучи навијача у Берлину

У тучи навијача Олимпијакоса и Панатинаикоса, грчких клубова који учествују на завршном турниру кошаркашке Евролиге у Берлину, није било повређених и ухапшених држављана Србије, саопштило је Министарство спољних послова Србије, позивајући се на Амбасаду Србије у Берлину.

Двојица навијача су теже повређена, а још десет лакше, током синоћње туче присталица Олимпијакоса и Панатинаикоса у Берлину, где се одржава завршни турнир Евролиге.

Навијачи два грчка клуба су се током ноћи сукобили на више локација у главном граду Немачке. Локална полиција је саопштила да је у тучи учествовало око 70 навијача, а неки од њих су користили бејзбол палице и мотке.

Поједини медији су пренели да су у тучи учествовали и држављани Србије, односно навијачи Црвене звезде, који су у пријатељским односима са присталицама Олимпијакоса, али Министарство спољних послова не потврђује такве информације.

Како наводе у саопштењу, надлежни органи у Берлину су рекли представницима Амбасаде Србије да полиција нема податак да је неко од држављана Србије повређен у тучи.

"Полиција је у контакту са болницама где су превезени повређени, али према њиховим подацима за сада нису добили потврду да има неко ко је држављанин Србије", навели су из Амбасаде. 

Такође, како тврде, приликом легитимисања свих ухапшених и повређених није утврђено да је неко држављанин Србије.

"Амбасада наставља да прати случај, како би прикупила све релевантне информације и предузела кораке у складу са својим надлежностима, уколико за то буде било потребе", рекли су из Амбасаде Србије.

Кошаркаши Олимпијакоса играће данас од 17.00 часова против Фенербахчеа у мечу за треће место, док је финале Евролиге између Реала и Панатинаикоса на програму три сата касније.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије