Јокић за РТС: Играли смо брже и паметније, колективно сјајна утакмица за нас

Најкориснији играч НБА лиге Никола Јокић рекао је за РТС након победе Денвера над Минесотом да је његов тим у трећој утакмици плеј-оф серије показао много бољу енергију и већу агресивност, да је играо брже и паметније, без много изгубљених лопти.

Кошаркаши Денвера убедљиво су у гостима победили екипу Минесоте резултатом 117:90 и предност Тимбервулвса у полуфиналној серији Западне конференције НБА лиге смањили на 2:1.

Најбољи на паркету у Минеаполису био је српски кошаркаш Никола Јокић којем је само једна асистенција недостајала за трипл-дабл учинак. Сомборац је постигао 24 поена, ухватио је 14 лопти и поделио девет асистенција, уз по три украдене лопте и блокаде.

Јокић је на конференцији за медије након меча рекао за РТС да су Нагетси у трећој утакмици показали много бољу енергију и већу агресивност.

"Играли смо брже и паметније већим делом утакмице. Нисмо имали толико изгубљених лопти после којих могу лако да дају поене. Креирали смо отворене шутеве и погађали. Добро смо скакали у одбрани. Колективно сјајна утакмица за нас", истакао је Јокић.

Нагетси су прве две утакмице изгубили пред својим навијачима, а сада су у Минесоти вратили један брејк. Некадашњи играч београдске Меге каже да је разлог боље партије у гостима вероватно притисак на домаћем паркету.

"Видећемо у недељу како ће бити. Они су били најбољи у лиги, скоро целе године су били на првом месту и никоме не одговарају као противник. Имају пуно разноврсних напада, могу да нападају разне играче у разним акцијама. Тренери раде савршен посао, мислим да не одговарају никоме, па тако ни нама", нагласио је Јокић.

Захвалио је на честиткама из Србије поводом награде за најкориснијег играча најквалитетније лиге на свету, а нарочито на оној са Куле Београд.

"Видео сам, хвала много, нисам то очекивао. Значи ми, како да не. Цео Београд је видео, захваљујем се", рекао је Јокић после меча у Минеаполису.

Следећи сусрет Денвера и Минесоте заказан је за ноћ између недеље и понедељка.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара