Денвер се разгоропадио и вратио један брејк у Минесоти

Кошаркаши Денвера победили су у гостима екипу Минесоте резултатом 117:90 и предност Тимбервулвса у полуфиналној серији Западне конференције НБА лиге смањили на 2:1.

Након два пораза у Денверу, Нагетси су одговорили брејком у Минесоти, смањили заостатак у полуфиналној серији Западне конференције на 2:1 и осигурали повратак пред своје навијаче.

Разгоропадили су се рањени кошаркаши Денвера и изузетно убедљивим тријумфом у Минесоти показали да неће без реакције и борбе предати титулу шампиона НБА лиге.

Одлучно су Нагетси одговорили на два лоша издања пред својим навијачима и предвиђања да им се спрема "метла", па су Тимбервулвси у трећој утакмици достојан противник били само током прве четвртине, мада је и њен исход (28:20 за Денвер) већ наговештавао шта ће се догодити.

Чим је почео други квартал гости су тројком Џастина Холидеја први пут стекли двоцифрену предност (31:20), а ускоро и целих плус 20 (45:25).

Минесота је до краја првог полувремена успела заостатак да сведе на подношљивијих 15 поена, али су Нагетси наставили да погађају из свих позиција, добили су трећи период резултатом 38:25 и са недостижном залихом од 27 поена ушли у последњих 12 минута, током којих је све било само пука формалност.

Распуцани Денвер је утакмицу завршио са одличних 48,3 одсто успешности при шуту за три поена (14/29), па Минесота са скромних 30,3 (10/33) није могла ни да се нада повољнијем расплету.

Српски кошаркаш и троструки МВП најквалитетније лиге на свету Никола Јокић допринео је победи свог тима са 24 поена, 14 скокова и девет асистенција - једна му је недостајала за трипл-дабл учинак. Уписао је у статистику и по три украдене лопте и блокаде.

Исти број поена постигао је и Џамал Мари, уз пет асистенција и три скока, Мајкл Портер Џуниор је убацио 21 (4/5 за три), Арон Гордон 13, а Колдвел-Поуп 12 поена.

Међу играчима Минесоте истакао се Ентони Едвардс са 19 поена, шест ухваћених лопти и пет асистенција. Пратио га је са 14 поена Карл Ентони Туанс, једини који је био мирне руке - 4/5 за три поена. Двоцифрен учинак забележили су још само Макданијелс и Конли са по 10 поена.

уторак, 04. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије