Читај ми!

Денвере, имамо проблем – Паризу, смеши ти се комплетна Србија

Кошаркаши Денвера губе од Минесоте са 2:0 у серији, то је велики проблем за Мајка Мелоуна, али бриге остају само у Колораду, на северноамеричком континенту.

Већ се у серији против Лејкерса примећивало да Денвер није плеј-оф екипа из прошле сезоне. Стрмоглав пад форме Џамала Марија, секвенце игре без решења у нападу када Јокић није на паркету, и лоша одбрана како на шуту за три поена, тако и на продору нису уливали поверење пред наставак доигравања.

Предвођена Ентонијем Едвардсом, вероватно најбољим скорером у лиги, трећепласирана екипа Запада из регуларног дела, Минесота направила је два брејка у Денверу и пред селидбу серије у Минеаполис воде са великих 2:0.

Изјава Мајка Мелоуна да ће екипа дати све да одбрани титулу требало је да улије сигурност и оптимизам како у играче тако и у навијаче франшизе. Чини се да "све" што Денвер има није довољно ни за повратак серије у Колорадо.

Нагетси су против Лејкерса губили у свих пет одиграних утакмица, од којих су у четири меча имали 15, или више поена заостатка, али су успели да се врате у другим полувременима.

Тим Дарвина Хема имао је велики број поклоњених шутева за три поена, али је пре свега незаинтересовани Д'Анђело Расел више играо за тим Мајка Мелоуна, па је својим покушајима био ближи да поломи таблу него да постигне кош.

Ништа бољи није био ни Ентони Дејвис који је стандардно играо три четвртине, а онда би у последњој поклекао под притиском и више би штетио екипи него што би јој доприносио.

Нагетси су упркос томе што су у само једном мечу имали преко 50 одсто погођених шутева из игре успели да избаце Лејкерсе, који су убацили тек 41 тројку из 149 покушаја, што је тек мало више од катастрофалних 27 одсто.

Против Минесоте, екипа Мајка Мелоуна понаваља све лоше што је показала у серији против Лос Анђелеса. Денвер поново оставља велики број шутева са дистанце, а притом не могу да се похвале ни са одбраном продора који често долазе из дуплог паса Едвардса и Конлија (нешто слично раде Теодосић и Недовић у Црвеној звезди).

Ни Денверов напад не изгледа добро. Пад форме Џамала Марија се наставља, док Јокића успешно чува Наз Рид потпомогнут Андерсоном, што простор за поене у Нагетсима оставља једино Мајклу Портеру Џуниору и Ерону Гордону.

Незадовољство игром својих пулена, публика у "Бол Арени" показала је скандирањем "МВП" које је добио Ентони Едвардс у завршници другог меча.

Нису ипак сви забринути. Да се Светислав Пешић пита, Денвер би испао и у првој рунди, јер би Јокић имао времена да се одмори, а потом прикључи експедицији репрезентације на Играма у Паризу.

Окупљање репрезентације заказано је за 24. јун, док би се потенцијална седма утакмица финала играла 23, па би нереално било за очекивати да би најбољи центар света могао да помогне националном тиму. 

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара