Читај ми!

Пресудан дан за Јокића и Нагетсе - како Дончић може да помогне "Џокеру"

Завршни дан регуларног дела НБА лиге доноси велику борбу за прво место Запада између Денвер нагетса, Минесота тимбервулвса и Оклахома сити тандера. Све три екипе су изједначене са 56 победа и играју у истом термину од 21.30 по средњеевропском времену. Утакмице свих наших кошаркаша можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

Пресудан дан за Јокића и Нагетсе - како Дончић може да помогне "Џокеру" Пресудан дан за Јокића и Нагетсе - како Дончић може да помогне "Џокеру"

Флотер Давонтеа Грејема за победу Сан Антонија над Денвером 121:120 поставио је актуелног првака Денвер у незавидну позицију.

Чинило се да је сигурна победа над Минесотиним "вуковима" три кола пре краја довољна да се заузме поврашћена позиција предности домаћег терена до самог финала. Нагетси су после великог корака напред учинили два корака уназад. Млади, растерећени и претпоследњи Спарси искористили су лакомислен приступ гостију да меч учине драматичним, па да се изборе и за тријумф. 

На првацима је да се уздају у дозу среће. Главни ривали током читавог тока сезоне, Оклахома сити и Минесота су се изједначили на врху конференције са 56 победа и по први пут у историји НБА лиге се појавила ситуација у којој последњи дан одлучује првопласирани тим конференције у конкуренцији три тима. Притом, њихови дуели се играју у истом термину од 21.30, што придодаје "шлаг" неизвесности на "торту" драме.

Дончић долази у Оклахому, Минесота против асова Финикса

Нагетси имају најлакши посао од поменутог тројца. Гостују Мемфис гризлисима, eкипи на 13. месту Запада, десеткованој повредама. 

Јокић ће морати да се узда у свог пријатеља Луку Дончића, који предводи Далас на гостовању код Тандера. Екипе од четвртог до седмог места деле три победе, а међу њима је и Далас на петом месту. Маверикси су у доброј форми и тријумф над Тандерима би их додатно охрабрио пред плеј-оф.

Седмопласирани Санси, на ивици су преласка из плеј-ина у доигравање. Јуре егал са Њу Орлеансом, који је на месту изнад, па би славље у Минесоти помогло Финиксу да прескочи додатни мини-турнир за пласман међу осам најбољих. Дурент, Букер, Бил и Нуркић су у саставу, док је звезда Минесоте Карл-Ентони Таунс тек крочио на терен после опоравка од повреде.

Тријумф Нагетса се не доводи у питање. За раст на табели су потребни порази ривала. На прво место их смештају негативни резултати и Тандера и Вулвса. Један пораз их оставља на другом месту. Разлог таквих изгледа је најлошији међусобни скор у међусобном кругу. Оно што је интересантно, јесте да се ради о тимовима из исте дивизије.

У ранијем термину од 19.00 наступају остали српски играчи - Мицић и Покушевски са Шарлотом против Кливленда, Никола Јовић у дресу Мајамија против Репторса Дарка Рајаковића, Богдан Богдановић са Хоксима гостује код Пејсерса, Тристан Вукчевић је са Вашингтоном у Бостону. Надамо се да ће Бобан Марјановић добити који минут на терену на крају сезоне против Лос Анђелес клиперса (21.30).

Већа драма тешко да може да се изрежира, на начин на који само спорт то уме. Утакмице наших кошаркаша можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво