Читај ми!

Звезда гостује код Реала у мечу без резултатског значаја

Кошаркаши Црвене звезде гостују код Реал Мадрида у мечу 32. кола Евролиге. Утакмица је на програму од 20.30, а најзначајнија дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Звезда гостује код Реала у мечу без резултатског значаја Звезда гостује код Реала у мечу без резултатског значаја

Повратак Милоша Теодосића у тим и победа против Виртуса у претходном колу Евролиге требало је да буду добра увертира пред тешке мечеве који Звезду очекују у завршници елитног европског такмичења, али и последњих неколико кола Јадранске лиге.

Међутим, уследио је неочекиван пораз од Меге, након чега је стигла и информација да Милош Теодосић неће путовати са екипом у Мадрид. Довољно за отрежњење и нове главобоље Јаниса Сферопулоса.

Против Виртуса се још једном показало колико игра црвено-белих у нападу зависи од некадашњег српског репрезентативца, који упркос позним играчким годинама показује да је и даље кадар за игру на врхунском нивоу.

Његово одсуство само по себи представљаће велики проблем за Звезду, а изостанак Јага дос Сантоса и Николе Топића због повреда значи да ће српски представник у шпанску престоницу отпутовати без класичног плејмејкера.

Показала је Звезда више пута током сезоне да се мучи са организацијом игре када Теодосић није на терену, што је за последицу имало велики број покушаја за три поена из неизграђених позиција.

Стога ће гостовање у Мадриду представљати још већи изазов за Сферопулоса, иако ће меч бити лишен било каквог такмичарског значаја.

Звезда растерећена већ неколико кола

Иако је математика била уз Звезду у претходним евролигашким мечевима, било је јасно да ће црвено-бели сву пажњу усмерити на АБА лигу и уигравање за плеј-оф регионалног такмичења.

Тријумф против екипе из Болоње прекинуо је Звездину серију од пет узастопних пораза у Евролиги и показао жељу да се сезона заврши на што бољи начин, нарочито имајући у виду нерешено питање лиценце за сезоне које долазе.

Тако су и током неких од изгубљених утакмица, нарочито против Жалгириса и Макабија, играчи Звезде показали да поседују квалитет, али и да им концентрација након дуге сезоне није на највишем нивоу.

Повреде су такође утицале на слабе резултате, те ће један од циљева у последња три меча свакако бити да се избегну нови пехови и носици игре додатно одморе.

Већина терета у организацији игре спашће на леђа Адама Ханге, који је играо поприлично променљиво у претходном периоду, али је на последњих неколико мечева показао да се полако враћа у препознатљиву форму. Ханга је пред пут у Мадрид, где је играо две године пре доласка у Звезду, рекао да екипу очекује тежак меч, али да ће се он и његови саиграчи борити за сваку лопту.

Тренер црвено-белих Јанис Сферопулос изјавио је да ће његова екипа морати да одигра одлично у одбрани уколико жели да се нада победи против првопласиране екипе на табели.

Реал безбрижан до краја регуларног дела

Серија од три победе и порази Барселоне обезбедили су Реалу прво место на ком се екипа Чуса Матеа налазила током највећег дела сезоне.

Мадриђани су на тај начин потврдили статус најквалитетније екипе у Евролиги и у последња три меча имаће прилику да одморе најбитније играче и разиграју резервисте који додуше квалитетом не заостају много за највећим звездама тима.

Нарочито су се истакли Марио Хезоња и Гершон Јабуселе, док је Венсан Поарије истиснуо Валтера Тавареса из прве петорке, чиме је "краљевски клуб" показао да поседује вероватно најдужу клупу у Европи.

Шансу против Партизана добио је и 18-годишњи Уго Гонзалес, одлично се показавши веома кратко време на паркету, те се може очекивати да и он добије одређену минутажу.

У првом мечу у сезони Реал је без већих проблема тријумфовао у "Штарк арени" резултатом 72:58. Утакмицу је обележио Марио Хезоња, постигавши 17 поена уз десет скокова. Звезду су предводили Милош Теодосић и Лука Митровић са по 14 поена.

Реал ће упркос обезбеђеном првом месту и одсуству резултатског мотива бити велики фаворит против Звезде, чији ће циљ бити да се што боље покаже.

Табела:
1. Реал Мадрид 25-6
2. Барселона 20-11
3. Панатинаикос 20-11
4. Монако 20-11
5. Фенербахче 19-12
6. Олимпијакос 19-12
7. Макаби 19-13
8. Виртус 17-14
9. Басконија 16-15
10. Валенсија 14-18
11. Партизан 14-17
12. Ефес 14-17
13. Олимпија Милано 14-17
14. Бајерн Минхен 13-18
15. Жалгирис 13-18
16. Црвена звезда 11-20
17. Асвел 7-24
18. Алба 5-26

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво