Читај ми!

Звезда против Панатинаикоса тражи прекид серије пораза у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Панатинаикоса у мечу 30. кола Евролиге. Утакмица је на програму од 20.00 часова, а најзначајнија дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Звезда против Панатинаикоса тражи прекид серије пораза у Евролиги Звезда против Панатинаикоса тражи прекид серије пораза у Евролиги

Победом против Цибоне, Црвена звезда се додатно приближила првом месту АБА лиге и предности домаћег терена у плеј-офу, али и јасно показала да је у завршници сезоне акценат стављен на регионалну лигу.

Када је Евролига у питању, црвено-бели већ неколико кола не делују као екипа која се нада чуду и пласману у плеј-ин, иако су за то постојале теоријске шансе.

Таквој ситуацији су понајвише допринеле повреде великог броја првотимаца, услед којих је екипа Јаниса Сферопулоса остала и без класичног плејмејкера.

Након повреда Милоша Теодосића и Николе Топића, Јаго дос Сантос је против Макабија задобио фрактуру предњег зида фронталног синуса која је морала бити санирана операцијом.

Стога је питање како ће изгледати бековска линија Звезде на вечерашњој утакмици, те како ће Сферопулос надоместити потенцијални изостанак свих класичних плејмејкера.

Проблеми у организацији игре су били очити у готово свим мечевима у којима Теодосић није наступао, а изостанак Јага вероватно би сав терет свалио на Адама Хангу и Немању Недовића.

Џавонте Смарт је са друге стране показао да се налази у доброј форми и да би могао да постане поуздана опција у нападу, нарочито у одсуству великог броја играча на бековским позицијама.

Распоред такође није био наклон црвено-белима, остављајући им неке од најтежих противника за сам крај сезоне, због чега ће морати на високом нивоу да одиграју преостале мечеве уколико желе да прекину серију од пет пораза у којој се налазе.

Сферопулос је најавио да ће Звезда дати све од себе да се врати на победнички колосек, као и да верује опцијама које су му на располагању.

Панатинаикос у одличном ритму

Први противник српског представника у последњем овосезонском дуплом колу биће екипа Панатинаикоса која је након нешто споријег почетка сезоне успела да материјализује квалитет који неспорно поседује.

Успео је Ергин Атаман да усклади велики број сјајних индивидуалаца и доведе грчки тим у одличну позицију пред најважнији део сезоне.

Панатинаикос се тренутно налази на петој позицији са скором 18-11 и са Олимпијакосом и Фенербахчеом ће водити борбу за четврто место и предност домаћег терена у четвртфиналу.

У последњих десет мечева грчка екипа је забележила седам победа и са улогом великог фаворита улази у меч са Звездом.

Матијас Лесор у потпуности је оправдао очекивања и доказао да је тренутно један од најдоминантнијих центара у Евролиги, а Кендрик Нан се веома брзо адаптирао на европску кошарку и показао сав свој нападачки потенцијал.

У првом мечу у сезони Панатинаикос је без већих проблема славио у Грчкој резултатом 82:65. Недовић и Боломбој предводили су тада црвено-беле са по 15 поена, колико је постигао и Џереми Грент за грчки тим.

Табела:
1. Реал Мадрид 24-6
2. Барселона 20-9
3. Монако 19-10
4. Панатинаикос 18-11
5. Фенербахче 18-11
6. Олимпијакос 18-12
7. Виртус 17-13
8. Макаби 17-13
9. Басконија 16-14
10. Партизан 14-16
11. Валенсија 13-16
12. Бајерн Минхен 13-16
13. Ефес 13-17
14. Олимпија Милано 12-17
15. Жалгирис 12-18
16. Црвена звезда 10-19
17. Асвел 7-23
18. Алба 5-25

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије