Читај ми!

Пешић: Европско првенство је приоритет, али мислимо и на Олимпијске игре

Тренер кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је на окупљању екипе пред мечеве против Финске и Грузије у квалификацијама за Европско првенство, да је приоритет пласман на шампионат следеће године, као и да ће кроз те две утакмице видети на кога од играча може да рачуна за Олимпијске игре.

Пешић је са екипом одрадио први тренинг пред меч са Финском који се игра у петак од 20.00 часова.

"Ово је наше прво окупљање после Светског првенства у Манили, вероватно и последње до Олимпијских игара. Приоритети су најважнији, знамо зашто смо се скупили, то је Европско првенство 2025, али наравно да увек тамо негде стоји због немогућности квалитетних припрема за Олимпијске игре и да видимо шта можемо од овог окупљања и кроз ове две утакмице да добијемо за Олимпијске игре", рекао је Пешић.

Навео је да су Финска и Грузија две различите екипе, са два различита стила.

"Финци су направили велики напредак и кроз струку и кроз играче. Увек је другачији осећај свих екипа, али и репрезентативни. Морамо да радимо на одбрани од транзиције, Грузија је другачија екипа, са Шенгелијом и овим из Тенерифеа Шермадинијем, добили су новог странца, новог селектора, нашег Александра Џикића, играју инсајд кошарку", рекао је Пешић.

Пешић је додао да је осим 15 позваних играча имао у плану и Николу Милутинова, Стефана Јовића, Алена Смаилагића, Николу Топића, али и Тристана Вукчевића.

"Одредили смо 15 играча, на неке нисмо могли да рачунамо, хтели смо да ту буду и Милутинов и Топић, али због повреда нису могли. Хтели смо да укључимо и Тристана Вукчевића из Партизана, али он тек идућег месеца пуни 21 годину и тек од следећег месеца по правилима Фибе може да игра за нашу репрезентацију", рекао је Пешић на првом тренингу по окупљању репрезентације.

Србија у петак игра против Финске у Београду, а у понедељак против Грузије у Тбилисију. У Групи Г је још и Данска.

Пошто је Финска један од домаћина Евробаскета, пласман на континентални шампионат обезбедиће две најбоље пласиране селекције не рачунајући репрезентацију са севера Европе.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво