Заза Пачулија: Изванредна идеја Партизана, Голден Стејту би била част да дође

Грузин Заза Пачулија, који је освојио две НБА титуле са Голден Стејт вориорсима, а данас је члан управе клуба из Сан Франциска, рекао је за "Моцарт спорт" да је изванредна идеја председника Партизана Остоје Мијаиловић да црно-бели и Голден Стејт одиграју у Београду утакмицу у част преминулог Дејана Милојевића.

Након што су се и Партизан и Голден Стејт на дирљив и емотиван начин опростили од свог некадашњег играча односно члана стручног штаба Дејана Милојевића, који је преминуо у 47. години, председник црно-белих Остоја Мијаиловић саопштио је да постоји идеја да Партизан и Вориорси одиграју у Београду утакмицу у Милојевићеву част.

Да се предлог из Србије свидео људима у Сан Франциску потврдио је за Моцарт спорт Грузин Заза Пачулија, некада одлични центар и освајач две НБА титуле са Голден Стејт вориорсима, а данас члан управе клуба.

"Нисмо још чули за позив Партизана, али морам да кажем да је то фантастична идеја. Скидам капу председнику Партизана на иницијативи која је прелепа јер је Деки заслужио тако нешто због свега што је урадио. Наравно нама би била част да играмо са Партизаном у Србији, али исто тако морам да нагласим да то није лако изводљиво. НБА лига је бизнис, гледа се неколико фактора, од играча, распореда, морало би да се поклопи доста тога да би се то догодило, али идеја је изванредна", рекао је Пачулија.

Истакао је да је на све играче Вориорса посебан утисак оставио опроштај навијача Партизана од Дејана Милојевића пред утакмицу црно-белих и Меге у "Штарк арени", где је дошло рекордних 23.000 људи.

"Знао сам да ће Партизан и Мега играти свега неколико дана по смрти Декија. Било је то 10 ујутру у Сан Франциску. Одмах сам укључио телевизор да гледам утакмицу и када сам видео те сцене... Дан ми је почео у сузама. Толико емоције, када сам чуо скандирање Дејановог имена које је трајало пуних 10 минута. Никада ништа слично нисам видео. Толико сам био емотиван да сам одлучио да седнем у кола и одмах одем у нашу тренинг халу да покажем свим играчима како су се у Србији опростили од Дејана. Међутим, како сам ушао свлачионицу, тренер Стив Кер је очигледно циљано организова окупљање у 10 само да би им пустио утакмицу уживо", испричао је Пачулија.

Каже да Дејана Милојевића сматра за пријатеља и да га никада неће заборавити.

"Тешко је, стварно је тешко. Деки нам много фали, он је велики део овог клуба и велики део успеха које смо имали претходне три године. Напорно је радио, његова личност је била таква да је са свима могао да разговара, да приђе кошаркашу и објасни му ствари које треба да чује. Таквих људи је мало. Заиста ми је тешко док ово причам јер сматрам Дејана за пријатеља. Никада га нећу заборавити", нагласио је Заза Пачулија.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије