Макаби затражио од Евролиге одлагање утакмице са Арманијем, одлагање прихваћено

Кошаркашки клуб Макаб из Тел Авива затражио је одлагање утакмице другог кола против Арманија из Милана због ванредног стања у Израелу после ескалације тензија и насиља између ове земље и Палестине, преноси Баскетњуз. Недуго потом Евролига је на свом сајту објавила да је због новонастале ситуацује донела одлуку о отказивању овог меча и утакмице Хапоела и Вулвса.

Макаби је у четвртак на свом терену победио Партизан 96:81, а 12. октобра клуб из Израела је требало да гостује екипи Арманија у Милану у другом колу Евролиге.

Баскетњуз преноси писање локалних медија да су челници Макабија после консултација са Министарством спорта и другим релевантним институацијама одлучили да од Евролиге затраже одлагање утакмице са Арманијем.

Такође, шампион Израела пажљиво прати упутства државних органа и биће спреман да се прилагоди ситуацији, пошто је на снази забрана напуштања земље.

Локални медији наводе да су сва спортска дешавања у Израелу заустављења, а да су бројни страни спортисти већ напустили ову земљу.

Макаби је према распореду 18. октобра требало у Тел Авиву да дочека Валенсију, а до краја октобра има гостовања Панатинаикосу и Монаку.

У Израелу је на снази ванредно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела. На обе стране стотине мртвих, хиљаде рањених.

У саопштењу које је објавила Евролига наводи се да је отказан и меч другог кола Еврокупа између Хапоела и Вулвса, који је требало да буде одигран 11. октобра у Тел Авиву.

"Евролига прати ситуацију и процениће са угроженим клубовима најбоље могуц́е опције за одигравање утакмица на основу расположивих датума. Додатне информације ц́е бити објављене када буду доступне", наводи се у саопштењу Евролиге.

"Евролига понавља да је против свих врста насиља и да се залаже за мир, а наставиће да користи свој ауторитет за промовисање поштовање, инклузију и различитост, вредности које су основа наше организације и клубова. Евролига жели да изрази наше најдубље саучешц́е породицама настрадалих и свима који су погођени овом трагедијом", закључује се у саопштењу Евролиге.

У Израелу је на снази ратно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела. На обе стране стотине мртвих и хиљаде рањених.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије