Читај ми!

Грујин послао допис АБА: Укините ограничење о броју клубова из једне земље

Директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин упутио је званичан допис спортском директору АБА лиге Милији Војиновићу са иницијативом да се укине ограничење о броју клубова из једне земље који могу да учествују у Првој АБА лиги.

За ову одлуку су на Скупштини и Председништву КЛС гласали сви клубови, осим једног члана који је био уздржан.

"Како сте већ упознати, клубови из Србије који играју Прву АБА лигу су већ неколико пута покретали ово питање, али нису наилазили на разумевање. Сматрамо да је ово једини начин да се испоштује спортски резултат и да терен буде једино мерило за играње у Првој АБА лиги. Повећањем броја клубова из једне земље на шест или укидањем границе би се подигао и квалитет кошарке у целом региону и свим земљама учесницама", стоји у допису КЛС.

Такође, Грујин је у допису подсетио да је погрешно што КК Златибор, који годинама улаже озбиљан новац, као освајач Друге АБА лиге није могао да игра у Првој АБА лиги директно по спортском пласману.

Грујин је у допису навео и да постоји могућност и веома апсурдна ситуација да ако првих пет клубова на табели буду из Србије, да би пети клуб потенцијално могао да испадне из Прве АБА Лиге, што ни по којим мерилима не би било ни фер ни поштено.

"Уколико до ове промене не буде дошло, ми као Лига не видимо поенту да наши клубови наступају у Другој АБА лиги, јер им освајање исте не гарантује ништа, па је самим тим и додатно улагање средстава како би се Друга АБА Лига освојила непотребно", наведено је у допису.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу