Читај ми!

Партизан: Остајемо у АБА лиги, КЛС вратити под окриље Савеза

Кошаркашки клуб Партизан је објавио да нема намеру да напушта АБА Лигу, нити да предузима било какве активности против те лиге. Црно-бели су, такође, навели да Кошаркашка лига Србије, да би била национална, регуларна и достојна кошаркашке земље, мора да се врати под окриље Кошаркашког савеза Србије.

На Скупштини КЛС-а били су представници клубова учесника и руководство тог тела у намери да се осмислили адекватан систем домаћег првенства, нарочито после коментара селектора Светислава Пешића.

Претходне две сезоне КК Партизан није био учесник завршнице тог такмичења, што својевољно, што грешкама у папирологији. 

Услов за то ново такмичење било би иступање Партизана и Црвене звезде из Еврологе. Црно-бели су у соапштењу истакли изричито одбијање те идеје.

"Кошаркашки клуб Партизан обавештава навијаче и симпатизере клуба да су на одржаној Скупштини Кошаркашке лиге Србије усвојени, као што смо и очекивали, сви предложени општи акти Лиге о чијој смо невероватној садржини и нашем ставу детаљно обавестили јавност пре одржавања те Скупштине. Партизан је гласао против свих таквих одлука, али су оне свеједно усвојене без икаквих препрека", стоји у уводу.

Демантоивале су се наводне информације о намери да се иступи из регионалној такмичења.

"Стога морамо да обавестимо наше навијаче, иако нисмо желели да се више бавимо КЛС, а свесни да ће КЛС наставити да нас напада због тога, да вест коју су одмах објавили неки медији а потом пренели сви други није тачна када се тичу нашег клуба: Партизан нема никакву идеју или намеру да напушта АБА Лигу, нити да предузима било какве активности против АБА Лиге. Да ли ће АБА Лигу напуштати Црвена звезда, то је сасвим њена ствар, са којом ми немамо ништа.

Такође, КК Партизан још једном истиче: Да би КЛС била национална лига, регуларна и достојна кошаркашке земље, она мора да се врати под окриље КСС", закључак је Партизана.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара