Читај ми!

"Седморица величанствених" кошаркаша на Мундобаскету

Три домаћина на Далеком Истоку угостиће нека од највећих имена светске кошарке. Седморица се ипак више истичу у односу на остале.

"Седморица величанствених" кошаркаша на Мундобаскету "Седморица величанствених" кошаркаша на Мундобаскету

Кошарку краси особина да поред потребног тимског духа, појединци могу да се истакну талентом, потезима, серијама поена, карактером и харизмом. Презмеш лопту, кренеш у дриблинг и сви се питају шта ћеш наредно да учиниш. И тако из напада у напад. Mајсторе тог типа ћемо имати прилику да гледамо на Мундобаскету у Индонезији, Јапану и Филипинима.

Манила, Џакарта и Окинава угостиће нека од највећих кошаркашких имена на свету. Њихове партије биће под посебном пажњом и привлачиће публику жељну да их види уживо на терену.

Листа одсутних је импозантнија и звучнија, али имена која бране боје својих земаља имају чиме да се подиче. Постоји у већини тимова играча из НБА и Евролиге, тек неколицина су глобално популарни.

Шеј Гилџес-Александер

Лидер Канаде. Прва петорка НБА лиге. Ол-стар.

Шеј са 25 година игра најбољу кошарку у досадашњој каријери. Прошле сезоне је убацивао изузетних 31.4 поена по мечу. Ни лош скор Оклахоме није могао да баци сенку на његова издања, нападачку неумољивост и одговорност у неизвесним завршницама. Лопта ће бити код њега нон-стоп и биће главни креатор Канађана.

Карл-Ентони Таунс

Повратник у редове Доминикансе Републике после деценије одсуства.

Први пик 2015. године и главно име у Минесота тимбервулвсима свих ових година. Руки године, троструки ол-стар, два пута у НБА петоркама, за Таунса се мислило да ће постати најбољи центар света. Планове су му покварили Јокић и Ембид. Свакако, феноменалан, преталентован играч који у нападу може скоро све. Утакмице Доминиканске Републике гледаће се само због њега.

Руди Гобер

Французи имају прегршт имена у националној селекцији познатих љубитељима кошарке са ових простора, нарочито Евролиге. Лесор, Де Коло, Окобо, Јабуселе, Фал,...Тројац из НБА лиге чине Николас Батум, Еван Форније и Руди Гобер.

Заштитно лице „галских петлова“ је троструки најбољи дефанзивац НБА лиге Руди Гобер. Саиграч Карла-Ентонија Таунса из Минесоте окончао је једну од најлошијих сезона у каријери. Репрезентативна такмичења, нарочито под Фибиним правилима, дозвољавају му да се увек додатно истакне и размаше са свих своји 2,35 метара распона руку. Биће атрактивних закуцавања и блокада на сваком дуелу.

Лука Дончић

Топ 5 НБА лиге. Човек-тим. Најпознатији Словенац на свету вероватно од њихове независности, голман Јан Облак једина конкуренција.

Лукина повезаност са националним тимом је за свако дивљење. На Мундобаскет долази са додатним мотивом после неуспеха на Евробаскету 2022. године. И сам је истицао у изјавама после тог турнира да је изневерио целу нацију и да му то јако тешко пада. На то се надовезао ужас у Мавериксима. Дончић ће бити решен да, ако буде потребно, свакоме убаци 30-40 поена. Лукине чаролије, луцидне асистенције и тројке из корака уназад биће главна атракција против Грузије, Венецуеле и Зеленортских острва.

Лаури Марканен

Финска верзија Луке Дончића. Све почиње и завршава се са њим.

"Експлодирао“ је на НБА сцени, постао ол-стар, оставио скептике без аргумената, па по завршетки сезоне оставио лопту и узео пушку у руке. После одслуженог војног рока у родној земљи, Лаури је на задатку да својим квалитетом надогради успех његових саиграча, који су махом без њега успели да пре свих обезбеде карту за Далеки Исток. Надиграваће се са јаким Немцима и Аустралијанцима, као и против домаћина Групе Е Јапана.

Ентони Едвардс

Трећи играч Минесоте на овој листи. Уз Марканена и Гилџес-Александера, трећи ол-стар дебитант на овој листи.

Момак у ком чучи "звер“. Нови Винс Картер или Трејси Мегрејди. Можда ће их чак и надмашити. Експлозивни атлета са "федерима у ногама“. Способни стрелац споља. Позитивно самоуверен, не преза ни од кога. Кад се залети ка кошу, склањајте се. Први пик 2020, руки године, просечно 24,6 поена, 5,8 скокова и 4,4 асистенције прошле сезоне.

Све ове карактерстике чине Едвардса главним "магнетом“ за публику у саставу са 12 појединаца.

Богдан Богдановић

Капитен Србије. Најбољи стрелац Мундобаскета у Кини.

Европа памти Богдановића по лепом. Нарочито Србија и Турска, где су повезаност навијача са играчима и страст на максималном нивоу. Искусни Богдановић са преко 30 година је после приказивања свих својих разорних нападачких способности у Кини сада сличној улози. Биће "ударна игла“ напада због свог статуса и реномеа, а не као пре четири године кад се није знало ко шта чини, па само дај лопту њему. Здрав је, фокусиран, неће "положити оружје“ ни пред ким.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије