Читај ми!

Јокић: Денвер треба да победи екипу Мајамија, а не Јокић и Мари супарничке кошаркаше

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су екипу Мајами хита 109:94 у трећем мечу финала НБА лиге, па сада у серији воде са 2:1. На конференцији за медије Никола Јокић говорио је о тимској игри.

Никола Јокић је након једне од најбољих партија ове сезоне изјавио да је за победу Денвера над Мајамијем 109:94 ипак тимска комуникација била пресудна.

"Били смо фокусиранији, на крају смо имали неких мањих неспоразума, али генерално комуникација у игри нам је била на високом нивоу и зато мислим да смо победили", рекао је српски кошаркаш.

Јокић је постао први кошаркаш у историји који је у великом финалу остварио трипл-дабл од најмање 30 поена, 20 скокова и 10 асистенција (32 поена, 21 скок и 10 асистенција).

Јокић је новинарима И-Ес-Пи-Ен-а рекао да му ово достигнуће не значи много.

"Да будем искрен и не мислим о статистици, али драго ми је што смо победили, на крају се само то гледа. Још пре него што је почела ова финална серија рекао сам да је потребно да Денвер нагетси савладају Мајами, а не Никола Јокић и Џамал Мари противничке кошаркаше на другој страни", рекао је Јокић.

Јокић је посебно похвалио новајлију у екипи Кристијана Брауна.

"Рекао сам му да је он добио ову утакмицу, својом енергијом и фокусом. Чак и ако погреши, погрешио је због своје агресивности, па не можете да будете љути на њега, одиграо је јако добро данас", закључио је српски кошаркаш.

Дописник РТС-а из Чикага Александар Жигић питао је Јокића о утисцима након меча.

"Добио сам много порука од људи у Србији који су будни и гледају, хвала им на томе. Битна утакмица за нас због враћања брејка који су они направили. Контролисали смо утакмицу од кад смо повели, играчи са клупе су одиграли сјајно и донели нам победу", закључио је центар Денвера.

На крају конференције за медије напоменуо је колико добру одбрану игра противничка екипа.

"Мајами је добар у свакој одбрани коју поставе. Имају толико добрих опција, агресивно нападају линију додавања, врше притисак на бековима, чак су и зони јако активни и сви се крећу. Добри су у промени темпа игре", закључио је најбољи кошаркаш Денвера.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво