Читај ми!

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио златне српске баскеташе

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио је у Градској кући светске прваке у баскету 3x3, Страхињу Стојачића и Дејана Мајсторовића, као и селектора Марка Ждера и тренера Данила Лукића. Нови Сад биће домаћин Ултра Челенџера, 15 и 16. јула, када ће овдашњи љубитељи кошарке бити у прилици да гледају најбољи светски баскет и екипе које долазе из целог света.

Градоначелник је честитао баскеташима Србије на освајању златне медаље и шесте титуле првака света на осмом Светском првенству у баскету "3x3" које је одржано претходног викенда у Бечу.

"Друга у низу освојена златна медаља у финалној утакмици против репрезентације Сједињених Америчких Држава, после преокрета резултата у самом финишу, представља лепоту баскета и велики резултат за Србију. Остварени резултати су доказ где се игра најбољи баскет, али и подстрек далеко млађима који почињу да се баве овим спортом. Показали сте храброст, истрајност и тимски дух, бавећи се спортом који захтева снагу и енергију и драго ми је да је титула поново у Србији", изјавио је градоначелник Ђурић.

Играчи су упознали градоначелника са условима у којима тренирају и начинима на које се припремају за велика такмичења, истичући добру сарадњу са Градом.

"Шесто злато за Србију на осам светских првенстава, уједно је и четврто злато за редом после Олимпијских игара, после којих смо освојили два европска и два светска у низу. Били смо једна од најбоља екипа на првенству и заслужили смо да освојимо златну медаљу уз спортску срећу која нас је пратила у финишу финала", рекао је Дејан Мајсторовић.

Градоначелник је истакао да ће Град Нови Сад бити домаћин Нови Сад Ултра Челенџера, 15 и 16. јула, који ће ове године бити одржан на платоу СПЕНС-а. Новосађани ће бити у прилици да гледају најбољи светски баскет, наше шампионе и друге екипе које долазе из целог света у Нови Сад.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво