Читај ми!

Расел Вестбрук - од трипл дабла до трипл сингла

Плејмејкер Лос Анђелес лејкерса Расел Вестбрук завршио је дерби са Клиперсима са тек два поена и шутем из игре 0/11, уз три скока и четири асистенције.

Мучно је сведочити нечијем уласку и изласку из статуса легенде још за живота. Још на то и током каријере, нарочито кратке спортске. Ореол над главом не сија заслепљујуће него трепери као покварена неонка у хорор филмовима. Бљесне понекад, али на њу не можеш потпуно да се ослониш, него ти само одмаже и буди језу.

Ореол Расела Вестбрука се претвара у покварену неонку. А нема светла на крају мрачног ходника који ће ти дати оријентир. 

До пре неколико година најмоћнији плејмејкер у лиги, кошаркашки цунами и статистички горостас, против Клиперса је уписао једну од најлошијих партија у каријери - два поена, три скока, четири асистенције. Највише „боде очи" 0/11 из игре - 0/5 за два, 0/6 за три. Промашивао је, али није стао. Тек два бацања су прошла кроз обруч.

Клиперси су из неког разлога кобни по Вестбрука. Трећи сусрет у каријери против „оне друге" НБА франшизе из Ел-Еја у којој стаје на тек два поена. У првом од тих сусрета, у дресу Оклахоме 2009, „убо" је један од 11 шутева. Тринаест година касније није погодио ни тај један.

Против „Лоб сити" Клиперса 30. октобра 2014. је повредио шаку, испоставиће се теже, после само девет минута на паркету.

Имао је Расел и грднија "Вест-брик" издања током каријере (0/13 против Мемфиса 28. децембра 2011), али се знало да ће се вратити још решенији, наелектрисанији, жељнији доказивања. Скочиће до врха табле и закуцати преко свих на терену. И ривала и саиграча. Проблеми крећу када се батерије испразне.

Мајкл Џордан је знао да неће довека остати „Ваздух", да ће морати да „атерира" и прилагоди се игри на паркету. Трвдоглави Расел то није учинио. У одразу у огледалу, док бира нови шокантни стајлинг о ком ће брујати медији, он и даље види себе из 2017. године. Свемогућег.

Опруге у ногама не одбацују увис као некад, а ништа друго од игре није надограђено.

Током другог полувремена меча са „сада бољом екипом из Ел-Еја" је успео да украде лопту, крене у јуриш на другу страну, већ на трећем кораку није добио препознатљиво додатно убрзање. Џорџ и Ленард су га „лаганим касом" сустигли и изазвали тежак шут. Старог Расела камера не би могла да ухвати.

У позиционом нападу су му се безобразно повлачили кад год би пробао за три. Како лопта дође код њега на дистанци, Клиперси одахну. Без обзира на позицију и страну терена са које шутира. Веће ниподаштавање противника тешко да постоји.

Леброн је имао 20-10 дабл-дабл, Ентони Дејвис је дао 25, чак је Лони Вокер неочекивано блистао са 26 поена. На крају, пораз од 103-97. Да је Расел одлучио да не мора свака лопта да се упути ка кошу, да постоје расположенији саиграчи који би у преломним моментима могли више да допринесу, можда би исход меча био другачији. Ако се по прва два меча познаје сезона, онда су порази од Вориорса и Клиперса најбољи катализатор онога шта чека Лејкерсе.

Легендарни Чарлс Баркли није могао да не подели своје разочарање оним што види на терену:

„Знате колико ценим и поштујем Вестбрука. Време је за Лејкерсе да га се отарасе. Исисали су му сву вољу за кошарком", рекао је бивши НБА МВП, садашње ТВ лице на ТНТ телевизији.

„Трипл дабл" Расел је постао „трипл сингл". Зашао је у тридесете, „језераши" су у кризи којој се не види крај, јављају се гласине да ће га слати у Индијану. Од човека који је постављао нове границе до размаженог, тврдоглавог терета за сваку НБА франшизу.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара