Читај ми!

Радоњић: Прошли смо тежак период, задовољство је тиме веће

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да није било једноставно проћи тежак период у којем су се нашли његови кошаркаши претходних дана и да је због тога веће задовољство због победе над Арманијем.

"Задовољство је веће због тога што смо дошли до још једног великог успеха. После осам дана, од којих смо пет путовали, уз све перипетије, није било нимало једноставно да се све изнесе, а не само да се игра. Показали смо карактер, који мени није непознат, јер је грађен", рекао је Радоњић новинарима после утакмице у Београду.

Радоњић је честитао својим играчима, а навијачима захвалио на подршци.

"Била је присутна деконцентрација, која је била и очекивана. Осећало се да можемо да изнесемо утакмицу, што смо и успели. Резултат није падао у другом полувремену и савладали смо екипу која је нападачки изузетно потентна. Нападачки смо били бољи него што знамо да будемо", казао је Радоњић.

Он је навео да га радује што је Звезда изашла из ритма од две евролигашке утакмице у једној недељи.

"Чекају нас још три таква, па плеј-оф. Иде зима, веома битан моменат у коме можемо да дођемо у ситуацију да опет будемо ван плана, онога што желимо да радимо. Али трудићемо се да контролишемо ситуацију колико је то могуће и наставимо у добром ритму", додао је тренер црвено-белих.

Према његовим речима, екипи ће бити тешко да изнесе 30 кола, али да она жели да игра Евролигу какав год да је формат и "колико год да је тешко".

Нејт Волтерс је против Арманија одиграо најбољу утакмицу откако је дошао у Звезду и био је један од најзаслужнијих за тријумф. Радоњић је рекао да се амерички плејмејкер "полако адаптира", што није једноставно, јер нема тренинга.

"То није једноставно јер то мора кроз утакмице, што је веома отежавајућа околност за њега, мене и остале играче. Трудимо се да се то не осећа у игри и да добијамо допринос од њега. Сада је био већи него у прошлој утакмици, али сваки играч мора да допринесе да би тим био добар. Потребан је континуитет у тимској игри, а да играчи у етапама показују своје квалитете", рекао је Радоњић.

Звезда ће у следећем колу гостовати код Ефеса у четвртак, 24. новембра, од 18 часова у Истанбулу.

Тренер Арманија Јасмин Репеша рекао је да је Црвена звезда апсолутно заслужено победила његов тим, али да је ритам такав да нема времена за плакање.

"Задовољство је поново бити у Београду. Звезда је апсолутно заслужила победу. Играли смо веома лоше, али морамо да заборавимо ову утакмицу и размишљамо о следећој. Нема времена за плакање", рекао је Репеша.

Армани је у Београду изгубио од Црвене звезде са 83:70, тако да обе екипе после осам кола Евролиге имају по четири победе и пораза.

Репеша је рекао да га није импресионирала атмосфера у Арени.

"Навијачи су бучни, али није то било тако да не може да се игра. Видео сам много тежих терена, где се мрдају кошеви, где има свега и свачега. Атмосфера је 'за похвалу', али је мало 'фудбалска'", рекао је Репеша.

Репеша је истакао да је Звезда екипа која најбоље игра одбрану у Евролиги.

"Звезда је тим који најбоље игра одбрану. То смо знали и анализирали. Не дозвољава противнику да има квалитетан ритам. Заслуге Звезде са овом одбраном су велике. То је физички изузетно моћна екипа. Њихова агресивност је помогла да будемо слабији него обично", казао је Репеша.

Хрватски стручњак је говорио о српским репрезентативцима из Арманија – Мирославу Радуљици и Милану Мачвану и рекао да им недостаје свежина, као и свим играчима који су били на Олимпијским играма.

"Сви који су били на Олимпијским играма се муче. То су играчи који нису превелике атлете. Недостаје им свежина, што се види и код других који су били тамо. Нас у овом програму чекају најмање 83 утакмице, плус репрезентација, што је опасан, велики ризик. Неко ко брине о кошарци, мора да се потруди да се ту нешто промени", рекао је Репеша.

Он је навео да његов клуб иде "утакмицу по утакмицу" и да је циљ пласман међу осам најбољих.

"По буџету сигурно нисмо међу првих 10 екипа. Увек постоји критеријум, свиђа се некоме тим или не. Када се доноси одлука о нечему, мора да постоји неки критеријум, а ми ћемо дати све од себе да уђемо у плеј-оф и то нам је циљ. Међутим, није 'о главу'. Говорити о завршном турниру или нечем више, нема смисла. Може свашта да се деси, често буде изненађења, али морају да се поклопе многе коцкице", рекао је Репеша.

Италијански клуб ће у следећем колу дочекати Фенербахче, док ће Звезда гостовати код Ефеса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара