Крећу и млади

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Александар Јанковић саопштио је списак играча за пријатељску утакмицу против Израела, за коју је рекао да је почетак припремног циклуса за квалификације за Европско првенство 2013. године.

"Задовољан сам што се налазимо на почетку новог циклуса у који млада репрезентација улази са много мотива. Одиграћемо шест пријатељских утакмица пре почетка квалификација за Европско првенство 2013. године у Израелу, али најважнија нас очекује у среду против домаћина у Тел Авиву", рекао је Јанковић на конференцији за новинаре у Београду.

Јанковић је рекао да је променио тим у односу на прошло окупљање и да је позвао играче првенствено 1990. и 1991. годиште, којима је прикључио тројицу годину дана млађих фудбалера.

"То је признање за њих, али и додатна обавеза јер ће сада бити под лупом њихови наступи и понашање. Од играча који су у такмичарском погону очекујем да спортски повуку репрезентацију, пре свих Вујадин Савић, Данијел Алексић, Стефан Шћеповић, а од оних који нису на прирпемама, да се покажу", рекао је он.

Јанковић је истакао да се руководио статусом играча у клубовима када је правио списак, да неких фудбалера нема јер није желео да утиче на њихову адаптацију у новим клубовима, али да ће пажљиво пратити њихов рад.

Селектор Србије рекао је да за њега квалификације за Европско првенство 2013. године почињу припремама за предстојећу утакмицу, у којој његову екипу чека озбиљан и мотивисан противник.

"Одиграли су пријатељски меч са Белорусијом и победили са 2:1. Имају много мотива, озбиљан су противник и утакмица у гостима против њих даје посебну драж. За мене квалификације почињу сада, али нећемо добијати бодове, него ће играчи добијати поене. Свака утакмица за нас је квалификациона", рекао је Јанковић.

Млада репрезентација Србије ће у квалификацијама за Европско првенство 2013. године у Израелу играти у Групи четири са Данском, Северном Ирском, Македонијом и Фарским Острвима.

На питање која екипа је највећа опасност за његов тим, Јанковић је одговорио: "Србија".

"Најозбиљнији противник репрезентацији Србије је - Србија. Ми смо екипа са великом традицијом и обавезом за освајање првог места у квалификацијама. Поштујемо противнике, а традиција и резултати у прошлости нас обавезују на исте амбиције, без обзира на састав групе", рекао је Јанковић.

На списку играча за пријатељску утакмицу против Израела су:

Голмани: Бранимир Алексић (Спартак), Александар Кировски (Земун), Марко Дмитровић (Црвена звезда).

Одбрана: Урош Витас (Рад), Вујадин Савић (Бордо), Александар Миљковић (Партизан), Милан Родић (ОФК Београд), Немања Гудељ (НАЦ Бреда), Марко Петковић (ОФК Београд).

Играчи средине терена: Александар Игњовски (Минехн 1860), Саша Марковић (ОФК Београд), Слободан Медојевић (Војводина), Никола Крчмаревић (Чукарички), Вук Митошевић (Војводина), Ненад Крстичић (Сампдорија), Филип Кнежевић (Борац Чачак), Филип Ђуричић (Херенвен).

Нападачи: Данијел Алексић (Гројтер Фирт), Немања Којић (Рад), Стефан Шћеповић (Бриж).

Утакмица младих репрезентација Израела и Србије игра се у среду, 9. фебруара на стадиону Блумфилд од 16.15. После тог меча, од 19 сати је на програму дуел сениорских екипа Израела и Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије