Ињац на списку за Израел

Селектор фудбалске репрезентације Србије Владимир Петровић Пижон саопштио је списак играча за пријатељску утакмицу с Израелом у којој би могао да дебитује Димитрије Ињац.

На списку селектора Петровића нема капитена Манчестер јунајтеда Немање Видиића, повређених Дејана Станковића и Милоша Нинковића, као и Николе Жигића који издржава казну због црвеног картона.

У државни тим Србије после шест месеци враћа се нападач грчког Олимпијакоса Марко Пантелић, а једини дебитант је првотимац пољског Леха из Познања Димитрије Ињац.

"Списак није онакав какав сам желео јер нема Станковића, Нинковића, Жигића и Видића. Са фудбалером Манчестер јунајтеда сам разговарао и одлучио да га не позовем, пошто желим да се што боље припреми за предстојеће утакмице у квалификацијама", рекао је Петровић на конференцији за новинаре.

Он је уместо Видића позвао капитена Валенсијена Милана Бишевца, који је, према речима селектора, добрим играма у француском клубу заслужио да се врати у државни тим.  За репрезентацију би могао да дебитује фудбалер Леха из Познања Димитрије Ињац.

"Позвао сам Ињца, пошто добрим играма у пољском тиму заслужује пажњу. Желео сам да ојачам средњи ред, пошто мислим да у том делу тима имамо мало проблема", рекао је Петровић.

Селектор Србије истакао је да очекује да сви позвани играчи покажу да су заслужили место у репрезентацији.

"Чека нас важна утакмица, сви играчи који буду дошли морају да покажу да су заслужили место у репрезентацији, а ко то не уради, можда следећи пут неће бити позван", рекао је Петровић.

На списку се налазе следећи играчи:

Голмани: Бојан Јоргачевић (Гент) и Жељко Бркић (Војводина).
Одбрамбени играчи: Бранислав Ивановић (Челси), Павле Нинков (Црвена звезда), Ненад Томовић (Леће), Милан Бишевац (Валенсијен), Невен Суботић (Борусија Дортмунд), Слободан Рајковић (Витесе), Александар Коларов (Манчестер сити) и Иван Обрадовић (Сарагоса).

Играчи средине терена: Ненад Милијаш (Вулверхемтон), Бранко Кузмановић (Штутгарт), Радослав Петровић (Партизан), Димитрије Ињац (Лех Познањ), Весељко Тривуновић (ОФК Београд), Милош Красић (Јувентус), Марко Мирић (Спартак), Зоран Тошић (ЦСК Москва), Адем Љајић (Фиорентина) и Миралем Сулејмани (Ајакс).

Играчи у нападу: Марко Пантелић (Олимпијкос) и Драган Мрђа (Сион).  Утакмица Израел-Србија игра се у среду, у 19.00 у Тел Авиву.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије