Стојковић довео Нагоју до титуле

Фудбалери Нагоје Гремпус, које са клупе предводи српски тренер Драган Стојковић, обезбедили су освајање титуле првака Јапана.

Шампањац који је чекао на леду коначно је отворен, славље је почело, Драган Стојковић Пикси узео је шампионску титулу са екипом Нагоје у Џеј лиги.

Голом Кејџија Тамаде у 66. минуту Нагоја је тријумфовала на гостовању против Шонана резултатом 1:0 и три кола пред крај првенств, са десет бодова више од другопласиране Кашиме, а обезбедила шампионску титулу.

Ово је први пут да је Нагоја постала шампион Џеј лиге, док је Драган Стојковић на маестралан начин започео своју тренерку каријеру. По завршетку меча Писки је титулу прославио у друштву помоћног тренера Бошка Ђуровског.

"Веома сам срећан и веома поносан на наш успех. Исписали смо важну страницу у историји Нагоје", казао је Стојковић после меча.

За овај велики успех екипе, осим Пиксија, заслужан је и црногорски интернационалац, Игор Бурзановић, који је на прошлом мечу доживео велики пех, када је покидао лигаменте колена. Бурзу чека дуг опоравак, а његов повратак на терен очекује се тек за шест месеци.

Нагоја би под вођством Стојковића могла да обори и рекорд по броју освојених бодова у јапанском првенству, пошто је до сада сакупила 66. Рекорд од 72 бода деле Кашима и шампион из 2006. године Урава Редс.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво