Рунијеви услови

Иако је постао најплаћенији фудбалер планете, један од услова Рунија за потписивање новог уговора са "ђаволима" био је да се одреди ниско обештећење уколико буде желео да напусти клуб. Уколико не буде био задовољан статусом у екипи, потенцијални купац би за Рунија морао да "искешира" само 34 милиона евра.

Острвски медији и даље извештавају о неверованом обрту Вејна Рунија, који је од ситуације у којој је био на прагу одласка са Олд трафорда ипак потписао нови уговор са Манчестер јунајтедом.

И док се сви баве чињеницом да је са платом од 250.000 евра недељно, односно 73 милиона евра за пет година, Руни убедљиво најплаћенији фудбалер на планети, пажњу привлаче неки други детаљи уговора.

Занимљиво је да је новим уговором предвиђено да максимално обештећење за фудбалера буде око 34 милиона евра. То значи да уколико овај фудбалер хоће да напусти Олд трафорд, потенцијални купац не би морао да искешира више од наведене суме.

Иако је јасно да Руни вреди много више од 34 милиона евра, сам нападач је у договору са својим агентом на преговорима инсистирао на што мањој суми, да се не би поновио случај, да уколико жели да напусти екипу, нема клуба који би могао да плати баснословно обештећење.

Медији на Острву тврде да је ово један од начина притисака на власнике клуба да инвестирају у тим, и да направе екипу која ће поново бити конкурентна на свим фронтовима. Уколико Манчестер јунајтед не испуни очекивања, Руни би онда за много мање новца могао да промени средину.

Како преноси Дејли мејл (Daily Mail) нападача "ђавола" већ је изразио жељу кога би што пре волео да види у екипи.  Овај лист наводи да Руни инсистира да се у клуб доведе првотимац Интера, Холанђанин Весли Снајдер. То би значило и испуњавање амбиција 24-нападача да Јунајтед поново постане моћна екипа.

На сличан начин размишља и Рунијев саиграч Патрис Евра, кога ускоро чекају преговори о продужетку сарадње.

Француз је изразио незадовољство одлуком управе да не издвоји новац за појачања и најављује да је спреман да напусти Олд трафорд уколико се не направи екипа која ће бити довољно јака да јуриша на трофеје. Занимљиво је да је овај играч, због сличних изјава  прошле недеље жестоко критиковао Рунија.

Сада је на потезу менаџмент клуба на челу са власником Малколмом Глејзером, који осим нових уговора, треба да испуне и жеље највећих звезда екипе, и значајно појачају тим квалитетним фудбалерима.

Имајући у виду огроман дуг Манчестер јунајтеда, као и јако лоше пословање у прошлој години, питање је колико те амбиције могу бити испуњене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво