Партизан почео припреме

Фудбалери Партизана почели су у спортском центру Телеоптик у Земуну припреме за нову сезону, а на првој "прозивци" није било оправдано одсутних Клеа, Мореире и репрезентативца Србије Радосава Петровића.

"Клео има неких приватних обавеза и добио је слободно од клуба. Враћа се 17. јуна. Мореира се јавио, преговора са једним клубом, али и њега очекујемо да дође у среду", рекао је члан управе задужен за спортка питања Алберт Нађ новинарима у СЦ Телеоптик.

Нађ је додао да ускоро очекује и долазак десног бека Ивана Стевановића, који ће следеће сезоне играти као позајмљени фудбалер из француског Сошоа.

"Роби има да заврши још неке обавезе у Сошоу, а очекујемо га у уторак поподне", казао је Нађ.

Функционер Партизана додао је да клуб, засад, има конкуретну понуду да прода само нападача Ламина Дијару, који се појавио у Телеоптику.

"Доласци зависе од евентуалних одлазака. Осим понуде за Дијару нема ништа конкретно", казао је члан управе Партизана, који је у овом прелазном року већ продао голмана Младена Божовића и одбрамбеног фудбалера Срђу Кнежевића.

На првој "прозивци" појавио се и јужноафрички интернационалац Летлади Мадубања, који ће наредних дана бити на проби у Партизану.

"Он је један од новајлија које хоћемо да видимо, јер имамо неке информације о њему. Мислим да је седам дана довољно да га проценимо", рекао је новинарима тренер Партизана Александар Станојевић.

Станојевић је истакао да се у овом тренутку не оптерећује тиме ко ће остати, а ко отићи из екипе.

"Сада је важно да завршимо овај део припрема. Овде смо 24. јуна, а у недељу ћемо одиграти пријатељску утакмицу, вероватно са неким прволигашем. Биће нових играча, морамо да видимо њихове могућности. Из Аустрије се враћамо 6. јула и спремамо се за квалификације за Лигу шампиона", закључио је Станојевић.

Партизан је са позајмице вратио неколико играча - Живка Живковића, Александра Миљковића, Данијела Марчету и Синишу Стевановића.  Црно-белима се из екипе Телеоптика прикључило неколико младих играча, за које је Станојевић рекао да ће постепено бити увођени у тим.

"Имамо план шестомесечни, па годишњи план како да уводимо младе играче у први тим. Они су засад са нама, видећемо ко ће остати у најужој конкуренцији", казао је Станојевић.

Председник Партизана Драган Ђурић рекао је играчима да се од њих, као и сваке сезоне, очекује да се боре за оба домаћа трофеја - првенство и куп.

"Идемо на два трофеја и ове сезоне, онај који размишља другачије не треба да буде са нама. Искористите наредних месец дана припрема да радите што боље", поручио је Ђурић окупљеним фудбалерима црно-белих.

Први човек клуба из Хумске подсетио је и да је Партизан прошле године, упркос томе што је два пута променио тренера, дошао до титуле и потврдио да је најквалитетнија екипа у земљи.

Партизан ће у Београду тренирати наредних десет дана, а потом путује у Аустрију на други део припрема. Црно-бели ће такмичење у Европи почети 13. јула када се игра друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво