Мурињо у Реалу

Бар тако пише мадридски "Ас", преносећи изјаву Мурињовог агента Хорхеа Мендеша. Португалац и "краљевски" клуб су се начелно договорили о условима, док шпанска "Марка" пише да Реал нуди Пелегринију четири милиона да ослободи место "посебном". Аклиматизација почиње већ у петак, када Интер стиже у шпанску престоницу на утамицу године против минхенског Бајерна.

Мадридски Реал и Жозе Мурињо начелно су се договорили да Португалац од следеће сезоне преузме "краљевски" клуб, пише мадридски "Ас", позивајући се на изјаву Мурињовог агента, Хорхеа Мендеша, који је "наговестио" да је договор постигнут.

Сада, између клупе Реала и "Посебног" остаје само финале Лиге шампиона и потпис уговора.

Најава преласка у Реал уследила је после месеци Мурињовог незадовољства стањем у италијанском фудбалу, односа тамошњих медија према њему, али, пре свега, жељом да освоји титуле у три најјаче европске лиге. Пошто је већ био шампион са Челсијем и Интером, преостала је само Примера и логичан избор - Реал.

Мурињо и његова "казнена експедиција" стижу у Мадрид у петак где ће дан касније играти финале Лиге шампиона против Бајерна. Интересантно, наводе шпански медији, Интер ће одсести у хотелу "Мирасијера суитс", где обично одседају новопридошле звезде Реала, пре него што нађу одговарајући смештај у главном граду Шпаније.

Председник Интера Масимо Морати је рекао да ће бити право чудо уколико харизматични Португалац остане на кормилу миланске екипе и наредне сезоне. Према Моратијевим речима, тренер Интера ће ту одлуку донети после утакмице финала Лиге шампиона коју италијански клуб игра у суботу против минхенског Бајерна.

"Тешко је нагађати проценте када је у питању тако експлозивна личност као што је Мурињо. Нико не зна шта ће одлучити. Или ће та одлука бити неочекивана, или ће бити она коју смо на жалост очекивали", рекао је Морати.

Неуспешна сезона Реала и скоро сигурни одлазак Пелегринија само су додатно подгрејали причу о Мурињовом преласку на клупу "галактикоса", а и изјаве контроверзног тренера ишле су у прилог тој чињеници.

Док Мурињо најављује растанак са шампионом Италије, медији у Шпанији се баве судбином Мануела Пелегринија. "Краљевски" клуб спреман је да понуди Чилеанцу четири милиона евра да раскине уговор и напусти клупу.

Наравно, Мурињо је прва опција, али уколико челници Реала не успеју да приволе "посебног" да заседне на клупу Мадриђана, идуће "мете" су Рафа Бенитез, који према енглеској штампи нема претерано светлу будућност у Ливерпулу, и Фабио Капело, селектор "гордог албиона".

А растанак Муриња са "неро-азурима" најтеже би пао навијачима миланског клуба. "Неро-азури" скоро не памте бољу сезону у којој је њихов клуб освојио дуплу круну, а има шансу да победом над Бајерном у суботу освоји и Лигу шампиона.

Без обзира на резултат у тој утакмици, сви навијачи Интера ће стрепети у недељу када буду чекали коначну одлуку Португалца о томе да ли ће и даље тренирати њихову екипу. И овај пут сви погледи ће поново бити усмерени само на "посебног".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије