Аустралија најављује изненађење

И "кенгури" прете својим супарницима. Један од противнка "орлова" у групи Д Светског првенства спреман је да се у Јужној Африци покаже у најбољем светлу. Селектор Аустралије Пим Вербик, иако свесан да његов тим не поседује квалитет за освајање трофеја, најављује да ће "кенгури" ипак направити изненађење на такмичењу.

Селектор фудбалске репрезентације Аустралије Пим Вербик оценио је да његов тим сигурно не може да тријумфује на Првенству света у Јужној Африци, али може да начини изненађење.

"Сигурно је да не можемо да освојимо титулу, али можемо да изненадимо", рекао је Вербик који ће по завршетку Шампионата света напустити клупу Аустралије, како би заузео место шефа стручног штаба олимпијског тима и селекција Марока до 17 и до 20 година.

Мундијал у Јужној Африци биће треће појављивање репрезентације Аустралије на смотри светског фудбала.

У свом другом учешћу, на Светском првенству у Немачкој 2006. године, ова репрезентација направила је велики успех, пласиравши се у осмину финала.

У групи са Бразилом, Аустралијом и Јапаном, Аустралијанци су заузели друго место иза "кариока", а у осмини финала, минималним резултатом поражени су од Италије.

На предстојећем такмичењу у Јужној Африци, изабраници Пима Вербика покушаће да оду бар корак даље од претходног Мундијала, а селектор "кенгура" има велико поверење у своје играче.

"Играчи нису себични и због тог квалитета заслужују много веће поштовање за све што су постигли у последње две године", нагласио је Вербик.

Ипак, како је Вербик прецизирао, за тријумф на Мундијалу потребно је имати "20 веома добрих играча".

Аустралија ће на Првенству света у Јужној Африци играти у групи Д против репрезентација Србије, Немачке и Гане.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије