Нереди током славља Барселоне

Шпанска полиција саопштила је да је ухапсила 104 особе које су претерале у прослави Барселониног освајања 20. титуле државног првака у фудбалу.

Више од 40.000 људи до поноћи је славило 20. Барселонину победу у Лиги шампиона на улицама града, узорно се понашајући. Инциденти су почели после поноћи када су у граду остали хулигани, који су ломили све што су налазили на улицама и гађали полицију.

Навијачи су почели да пале транспаренте које су имали са собом, као и да ломе јавну имовину на улицама и изазвали сукоб с полицијом, чије су припаднике гађали камењем и боцама, практично свим што им је дошло у руке.

Полиција је одговорила репресијом: 104 особе су ухапшене, а 119 затражило је лекарску помоћ. Срећом, нико није озбиљније повређен. Против већине притворених полиција ће подићи казнене пријаве за нарушавање реда и мира и/или напада на полицијске службенике.

Занимљиво је да је око 200 навијача Барселоне победу славило на средишњем мадридском тргу, Плази де Цибелес. Окупили су се код фонтане, места на којем се за прославе Реалових наслова окупљају навијачи Мадриђана.

Очиту провокацију Барселонини навијачи су подупирали вербалним испадима, но полиција је јаким обручем осигуравала њихову сигурност.

Изазвали су  једино бес неколико возача, који би им кроз аутомобилско стакло добацили понеку погрдну реч.

Барселона је титулу првака Шпаније одбранила победом над Ваљадолидом од 4:0.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије