Аргентинос јуниорсу титула

Победом против Уракана од 2:1 на гостујућем терену фудбалери Аргентинос јуниорса освојили су трећу титулу првака Аргентине у клупској историји, а прву после 25 година!

Хуан Мерсиер у 23. минуту и Факундо Корија у 78. били су стрелци погодака који су матичном клубу Дијега Марадоне донели титулу после четврт века чекања.

Овај тријумф има посебно поглавље у каријери тренера Аргентинос јуниорса Клаудија Боргија који је јутрос постао први човек у историји клуба који је титуле освојио и као играч и као тренер.

Као играч учинио је то 1984. и годину дана касније од када је Аргентинос јуниорс чекао на нови трофеј, а сада први пут као тренер. Занимљиво је да Борги у својој ризници трофеја има и тутулу светског првака из 1986, када је репрезентацију Аргентине на путу ка освајању Светског купа предводио тада најбољи играч света, а данас селектор "гаучоса" - Марадона.

"Првенство смо почели са жељом да изборимо опстанак, а освојили смо титулу. Пресрећан сам због својих играча, али ово је посебан дан и за мене", рекао је по завршетку меча Борги.

Пут ка победи и титули Аргентинос јуниорсу "олакшали" су и домаћини. Утакмицу су завршили са девет фудбалера јер су црвене картоне добили Паоло Голц у 66. и Пабло Херес у 83. минуту. Куриозитет је да је Уракан управо без двојице играча постигао почасни гол, а учинио је то Алан Санчес два минута пре краја меча.

Друго место у Клаусури, са само бодом мање од шампиона, заузео је Естудиантес, који је у последњем колу савладао Колон са 4:1, уз хет трик Маруа Боселија.

Великани аргентинског фудбала Бока јуниорс и Ривер Плата протекли шампионат одиграли су далеко испод реномеа који уживају у свету. Њихову тренутну вредност можда најбоље одсликавају резултати последњег кола, у којем је Бока јуниорс изгубила са 3:0 од Банфилда, док је Ривер Плата понижена пред својим навијачима, изгубивши од Тигреа са 5:1!

Не чуди зато што је Ривер Плата шампионат завршила на 13 месту, а Бока Јуниорс на 16.

Резултати последњег кола Клаусуре:

Колон - Естудиантес 1:4

Уракан - Аргентинос јуниорс 1:2

Индепендиенте - Ланус 1:0

Росарио централ - Велез Сарсфилд 0:0

Чакарита јуниорс - Расинг клуб 1:2

Гимнасиа Ла Плата - Атлетико Тукуман 3:3

Ривер Плата - Тигре 1:5

Банфилд - Бока јуниорс 3:0

Арсенал - Годој Круз 1:2 и

Сан Лоренцо - Њуелс олд бојс 2:1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије