Шампионски Партизан

Фудбалери Партизана су убедљивом победом над Младим Радником од 6:0 потврдили трећу узастопну титулу шампиона Србије. Хет трик за црно-беле постигао је Сенегалац Ламин Дијара, а мрежу Младог Радника, погађали су и Саша Илић, Александар Давидов и Марко Ломић. Пре почетка утакмице црно-белима је уручен трофеј намењен шампиону.

Пехар Фудбалског савеза Србије, пре утакмице црно-белима је уручио потпредседник те организације Драган Ђорђевић, а трофеј Заједнице суперлигаша Слободан Цветковић из Апатинске пиваре, насловног спонзора првенства.

Медаље играчима и члановима стручног штаба Партизана уручили су председник и генерални секратар Заједнице суперлигаша Бранимир Бабарогић и Миодраг Јанковић.

Шампионски тим црно-белих, који је клубу из Хумске донео 22. титулу првака, поздравило је око 10.000 навијача, а после утакмице је приређен и ватромет. Сигурно би било и више навијача да су временски услови били бољи, али је цела манифестација због кише и ветра деловала као церемонија уручења титуле јесењег првака.

Партизан је најватренијим присталицама захвалио добром партијом упркос тешким условима.

Први гол је постигао Дијара, који је у 19. минуту добро реаговао на центаршут Марка Ломића и између двојице противничких фудбалера успео да се докопа лопте и спроведе је до мреже Младог Радника.

Саша Илић је у 27. минуту повисио на 2:0, пошто је примио дугу лопту Бранислава Јовановића, финтом се ослободио Горана Стокића и матирао голмана Митра Пејовића. Само три минута касније Дијара је постигао нови гол. Илић је био асистент, а Дијара је лопту протурио Пејовићу кроз ноге.

Нови гол чекао се до 76. минута, када је Александар Давидов са неких 17 метара прецизно гађао горњи леви угао противничког гола у који је лопта ушло претходно се одбивши о пречку.

Голеаду је наставио Дијара, који је у 84. минуту избегао офсајд замку противника, бројним финтама на под бацио свог чувара и голмана Мијовића и рутински лопту сместио у гол гостију из Пожаревца. Дијари је то био 14. гол у сезони колико је у Партизану постигао још само Бразилац Клео.

Коначан резултат је у 86. минуту поставио Ломић, који је из слободног ударца са више од 25 метара погодио доњи десни угао Мијовићевог гола.

Слављеничкој утакмици црно-белих присуствовали су и кошаркаши и ватерполисти Партизана, који су ове сезоне играли завршне турнире Евролиге у својим спортовима.

Фудбалери Партизана ове сезоне су потврдили доминацију на домаћој сцени освојивши титулу без изгубљене утакмице и са две победе над највећим ривалом Црвеном звездом.

Изазов на европској сцени, ипак, тек им предстоји, пошто ће фудбалери Партизана почетком следеће сезоне покушати да се квалификују у Лигу шампиона што су први и једини пут успели да учине у сезони 2003/2004. Ове сезоне играли су Лигу Европа у којој су остварили једну победу и доживели пет пораза.

 

Станојевић: Потврдили смо да смо најбољи

"Презадовољан сам. Амбијент је био леп. Хвала навијачима што су и по оваквом времену дошли да нас бодре. Покушали смо да им се одужимо за подршку током целе сезоне. Нападали смо све време, могли смо да дамо још који гол", рекао је Станојевић на конференцији за новинаре после меча.

Станојевић је рекао да ће циљ Партизана и у следећој сезони бити освајање титуле првака, четврте узастопне, док ће амбиције на европској сцени зависити од прелазног рока.

"Свакако је жеља да одемо корак даље", рекао је Станојевић, а слично мишљење изнео је и сенегалски нападач Ламин Дијара, иако медији већ дуго спекулишу о његовом одласку из Хумске.

"Никада није доста титула, а ја нисам никада рекао да ћу сигурно да идем. То зависи и од амбиција клуба. Мени је овде лепо, срећан сам, али би лепо могло да ми буде и негде у иностранству", казао је Дијара, који је ове сезоне са 14 голова, колико је постигао и његов саиграч Бразилац Клео, био најбољи стрелац Партизан.

Тренер Младог Радника Небојша Максимовић спортски је честитао Партизану, иако се његов тим вечерас и дефинитивно опростио од Супер лиге.

"Партизан је био најбољи када је играо одлучујуће утакмице, а вечерас је на неки начин на нама искалио бес, можда зато што смо им у првом дуелу узели бодове. Вечерас смо примили и неколико наивних голова", казао је Максимовић.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије