Интеру Куп Италије

"Неро-азури" освојили први трофеј ове сезоне. Победом над Ромом, на Олимпијском стадиону у Риму, Интер освојио Куп Италије. Стрелац јединог гола Дијего Милито. Франческо Тоти "поцрвенео" у финичу меча. Истим ривалима предстоји грчевита борба за Скудето, у последња два кола националног шампионата.

Фудбалери миланског Интера освојили су шести Куп Италије у историји, победивши Рому на Олимпијском стадиону у Риму са 1:0. Стрелац јединог гола за "неро-азуре" био је Дијего Милито у 39. минуту меча.

Рома је финални меч завршила са десет фудбалера, јер је у финишу утакмице, црвени картон добио Франческо Тоти, "принц Рима". Капитен репрезентације Србије, Дејан Станковић, цео меч одгледао је са клупе.

Утакмица је имала увертиру у "отровним стрелицама" које су једни према другима, одапели представници два клуба. Председница Роме, Андреа Сенси, критиковала је начин накоји је Интер заблежио победу против Лација, док јој је Мурињо одговорио речима како је "председница Роме рођена са срерном кашиком у устима и да не би требало да напада оне који поштено раде свој посао".

У сваком случају, Интер је показао у међусобном окршају, да је тренутно боља екипа од Римљана, али "друго полувреме" дуела тек предстоји, јер су ове две екипе једини кандидати за освајање овогодишњег Скудета. Наиме, два кола пре краја Серије А, Интер има два бода предности над другопласираном Ромом и има лепу прилику да освоји "дуплу круну".

Такође, изабранике Жозеа Муриња очекује и финале Лиге шампиона 22. маја, у Мадриду, против минхенског Бајерна, а милански клуб има прилику да освоји трећи пехар намењен најбољој екипи у Европи, први још од далеке 1965. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара